INTERVIU EXCLUSIV: Laura Moisiu - publicitara indragostita de radio! - Oana Tache

INTERVIU EXCLUSIV: Laura Moisiu – publicitara indragostita de radio!

Pe Laura o stiu de la ProFM Campus. Ea facea matinal acolo, eu eram ON AIR la DanceFM. Au trecut ani si Laura s-a transformat din fata care-ti dadea “Buna dimineata!” la radio – in femeia frumoasa, zambareata, profesionista care intoarce pr-ul in publicitate pe toate partile. Nu a uitat de radio, asa cum nu a uitat cum sa se bucure de viata in fiecare zi si asa cum nu si-a uitat nici prietenii. Iar, acum, imi raspunde la intrebari. 🙂

1. Ce inseamna jobul tau?

Jobul meu e ca un serial care te tine mereu cu sufletul la gura sa vezi what’s next.

Iti spune povestile de viata ale brandurilor, te invata ce inseamna puterea comunicarii si ca it takes 20 years to build a reputation and five minutes to ruin it*, dar mai ales te pune fata in fata cu diversitatea umana. Te invata sa gandesti de cinci ori inainte sa vorbesti, te plimba dintr-un loc in altul, dintr-un mediu in altul, te provoaca sa fii mereu informat si pe faza si iti testeaza de multe ori creativitatea, nervii si rabdarea. E un serial care, in perceptia multora, e all glam, dar care, pe platoul de filmare, presupune un efort planificat si sustinut si implicare pana la capat.

12717379_10153952336124626_821969068292936787_n

O descriere si mai buna mi se pare cea a lui Ronn Torossian(CEO@5W Public Relations) – “PR is a mix of journalism, psychology, and lawyering – it’s an ever-changing and always interesting landscape.”

* “It takes 20 years to build a reputation and five minutes to ruin it. If you think about that, you’ll do things differently.” Warren Buffett

2. Care a fost primul tau job si cum ai ajuns sa lucrezi in publicitate?

Haha… Imi amintesc des de primul meu job, mai exact de cate ori ii aud pe Bobo si pe Shurubel la radio, pentru ca pe atunci obisnuiam sa fim colegi. Primul meu job incepea la 20 de ani, in urma unui concurs care m-a trecut prin o mie de teste pentru a ma aduce la microfonul ProFM Campus ca realizator de matinal. A fost o perioada frumoasa, in care am invatat o gramada de lucruri.

Cum ar fi, spre exemplu, sa fiu multitasking (pare simpla, stii, viata la radio, dar in practica, atunci cand esti in emisie, trebuie sa fii atent la o multime de chestii simultan – la timing, la ce si cum zici, la cum ti se succed piesele si reclamele in soft, la invitat, la mail, la ce mai apare in feed, la telefon). Per total, oricum, feeling-ul e unul unic, radioul are o energie extraordinara, te organizeaza si iti permite sa fii mai mult ca niciodata tu insuti/insati.

998168_10151700238679626_903486383_n

La Graffiti PR am ajuns dupa alti multi ani de munca, petrecuti in PRO(vreo 3 in calitate de copy) si la HaHaHa Production(aproape 2 in calitate de PR Manager). Intr-o zi ca oricare alta s-a ivit ocazia si dupa vreo luna de gandit I went for it. N-a fost o decizie neaparat usoara, pentru ca ma obisnuisem, construisem o relatie profesionala faina cu artistii cu care lucram, dar am considerat acest pas ca fiind important pentru mine.

_P4A8781

3. De cati ani lucrezi la ei si care crezi ca sunt TOP 3 calitati ale tale ca manager de proiect?

Anul acesta implinesc 3 ani.

Fac oamenii sa rada, uneori ii si enervez si mai tot timpul ii calmez. 

Daca e sa-ti raspund din perspectiva celor din jur as zice – problem solver, imbunatatire continua si mentorship.

4. Cum arata o zi din viata ta, la munca?

You can never know. Cred ca, printre altele, de asta imi si place jobul meu, ca nu ma plictiseste deloc, ma pune fata in fata cu tot felul de situatii, ma provoaca si ma invata tot timpul lucruri noi. Asa e cand lucrezi cu oamenii. 

Altfel, mna, depinde de perioada, stat in fata mailului, brainstorming, research, prospectii, discutii cu diversi colaboratori, intalniri cu clientul, supervising, participari la diverse events, din astea usual de PR.

bc93079a-a46a-40f7-8884-30f6a61de1a4

5. Cat la suta dintr-o zi din viata ta inseamna munca si cat la suta timp liber?

Timpul liber e sublim, atunci cand e. Cand nu prea e, nu ma plang. 🙂  Important mi se pare ca-mi place sa fac zilnic ce fac.

6. Care sunt cele mai mari conturi pe care le-ai gestionat sau le gestionezi?

Cele mai mari ar fi NESCAFE, Ursus Breweries si UPC.

7.. Ce face o “publicitara” ca tine in timpul liber? Care-i ultima vacanta in care-ai fost

Uneori face pe reporterul (mai fac din cand in cand interviuri pentru Cockaigne), alteori pe psihologul, entertainerul sau pe cititorul in stele si mai tot timpul pe gasitorul de solutii pentru te miri ce. Ah, si pe fotograful – mai ales al Emmei – my crazy lovely beagle.

In timpul care imi ramane, imi place sa citesc, sa vad filme, sa calatoresc, orice chestie care simt ca ma imbogateste/ajuta in vreun fel.

Ultima vacanta a fost o mini-vacanta. Am fost la munte cateva zile in decembrie. Deja mi se pare ca a trecut o vesnicie…

12782466_10153983756144626_992220914_n

 

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts