#safetyfirst - Oana Tache

#safetyfirst

#safetyfirst

Decoruri de mii de euro…plastic, carton, confetti, cascade, artificii si flacari! Suntem in 2017 si inca nu am invatat ce inseamna #safetyfirst la concerte si evenimente…

Acum 2 ani managerul de marketing de la unul dintre marile festivaluri europene venea la Bucuresti sa ne convinga sa o sustinem intr-o campanie sud-est europeana care viza exact ideea de safety pentru public si organizatori la festivaluri…Ce am hotarat “noi”?! Ca “e prea nisata treaba asta cu #safetyfirst”. N-o sa va spun care noi dar, in concluzie, am trimis-o pe femeie de unde a venit. In si din Serbia.

Se cam inmultesc stirile cu incendii la festivaluri si cluburi si cea mai recenta a venit de la Barcelona. Tomorrowland a scos in strada in mai multe orase de impact din intreaga lume miscarea care se intampla de fapt, la mama ei acasa – in Boom, Belgia. S-au amplasat ecrane si decoruri dupa chipul si asemanarea “navei mama” si s-a dat volumul tare pentru headliner-ii care baga anul asta cu drag si spor si la Ibiza, si in Romania si peste tot pe unde e rost de EDM, trance, minimal, progresiv ca pe vremuri si toate subgenurile derivate. Nimeni nu s-a gandit la #safetyfirst .

Ce-i drept, anul trecut, cand am fost la cel mai titrat festival al istoriei contemporane aka Tomorrowland – organizarea ne-a dat pe spate. Bratari si controale la intrarea si iesirea din spatiul festivalului non-stop si toata lumea trimisa la nani imediat dupa terminarea show-urilor de la main stage (00:00 – 01:00) in fiecare seara.

Insa, la Barcelona sambata noapte a luat foc scena! Mi s-au bulbucat iar ochii si nu am putut vorbi pret de cateva minute cand am vazut imaginile. Zic iar pentru ca nu pot sa nu asociez tot ce inseamna show, muzica si efecte pirotehnice cu evenimentele din toamna lui 2016 din strada Tabacarilor. M-am inverzit iar! Mi-a trecut prin fata ochilor toata nebunia din noaptea aia de 31 octombrie cand mi-am pierdut prieteni si colegi. M-am zapacit iar!

La maxim juma’ de ora dupa ce au aparut primele postari pe Twitter si primele titluri in presa international, oficialii Tomorrowland declarau ca totul e sub control. Cei 22.000 de oameni aflati la BCN la eveniment au fost evacuati si sunt in siguranta. Noroc? Organizare ca la carte? Interventie rapida? Educatie?

Citeste si articolul despre SONAR Barcelona – cel mai bine organizat festival la care am fost vreodata.

Slava Domnului ca la ei lucrurile nu au denaturant si nu au existat victime dar vin si va intreb asa:

Platiti impozit la stat?

Va chinuiti cu ratele?

V-a zapacit putin sistemul care oricum mai mult ia decat da?

N-ati vrea voi fratilor sa ne dezvoltam si noi o constiinta civica? Una care sa functioneze si atunci cand nu sunt alegeri. Una care sa ne ajute sa stim ca ne putem baza noi pe noi.

N-ati vrea sa ne organizam putin si sa ne responsabilizam, ca voluntari macar, si inainte de concertele mari sa verificam putin terenul in folosul convietuitorilor  nostri mai tineri si mai ignoranti?

Stiu ca statul nu o sa faca momentan nimic, nu acum, nu in haosul asta, dar oare schimbarea nu poate sa vina de la noi? Numa’ zic…

Sursa photo: www.mirror.co.uk

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)