1 din 3 români este analfabet funcțional - Oana Tache

1 din 3 români este analfabet funcțional

oana tache omniasig

Suntem pe marginea prăpastiei cu educația! Nu e nicio exagerare să afirmăm că intrăm în 2020 cu o rată dezastruoasă a analfabetismului funcțional: 44% conform celei mai recente testări PISA publicată de către directoratul pentru Educație al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). 44%!!! Mai avem un pic și ajungem în situația în care jumătate dintre tinerii români nu știu să citească, calculeze sau habar nu au de științele naturii!

Suntem pe locul 47 din 79 de state evaluate în sistemul PISA! Sunt cele mai slabe rezultate românești din ultimii 10 ani la testele care stabilesc cât de bine sunt pregătiți elevii unei țări pentru piața muncii. Și este un fapt dat că în acești ultimi 10 ani, la fiecare 3 ani am stat mai prost.
Pe locurile fruntașe sunt China, Estonia, Canada.
La coada clasamentului sunt Republica Dominicană, Filipine, Spania.
Pe plan local, e nevoie de o remodelare drastică a curiculei școlare  și o reformare a sistemului de formare a profesorilor pentru că sistemul de învățământ e vraiște!
Din păcate, aceste cifre nu fac decât să întărească cât se poate de clar că trebuie să luăm măsuri. Noi, la nivel individual trebuie să ne implicăm! Să ajutăm acolo unde se poate, sa facem ce ne stă în putere.
ALEGE! IMPLICĂ-TE! DONEAZĂ!
Ajută-mă să fac bine!

Din 72 de copii înscriși în clasele IV-VIII, la Școala Gimnazială din cadrul Liceului „Iordache Zossima”, sat Malu Roșu, com. Armășești, jud. Ialomița, 60 provin din familii defavorizate! De aceea, am ales sa ma implic alatur de OMNIASIG si Fundatia World Vision Romania intr-o campanie care vine in sprijinul comunității din Malu Roșu unde nevoia primordială în acest sat o constituie școala.

În școala din sat nu au mai fost efectuate lucrări ample de renovare dinainte de anul 1990, elevii și cadrele didactice desfășurându-și orele de studiu în condiții nefavorabile. Așadarla începutul lunii octombrie, o echipă de constructori s-a instalat în școală demarând renovarea integrală pe interior a școlii. La finalul lucrărilor, școala ar trebui utilata integral cu mobilier și materiale de studiu.

Pentru ca elevii să se bucure pe deplin că vin într-o școală proaspăt amenajată, te invit să contribui la un viitor mai bun pentru copii. ALEGE să te IMPLICI și DONEAZĂ obiecte de studiu de care se vor bucura copiii din școala din Malu Roșu și trimite-le la sediul Fundației World Vision din strada Rotașului, Nr 7, Sector 1, București sau la persoana de contact Luiza Manciu, World Vision România- 0724.500.698.

Împreună cu voluntarii, OMNIASIG  va amenaja școala până la venirea sărbătorilor și vei primi imagini cu rezultatul implicării tale in campania OMNIASIG pentru MAI BINE!

Perioada de donare este 2 – 6 decembrie!

ALEGE! IMPLICĂ-TE! DONEAZĂ… O CARTE ȘI RECHIZITE! 

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)