5 festivaluri romanesti pe lista scurta la European Festival Awards - Oana Tache

5 festivaluri romanesti pe lista scurta la European Festival Awards

oana tache european festival awards 2019

Avem cu ce ne lauda. Nu avem noi autostrazi gata, nu avem un sistem de invatamant sau de sanatate in ton cu Europa, educatie civica nu se mai face in scoli, daaaaar…avem mare noroc cu festivalurile. Nu rade si nu ridica din sprancene ca nu fac misto.

Ne-am obisnuit sa ne strangem la Victoriei si la Universitate sa ne spunem pasurile si sa urlam la guvernanti, dar ne-am si invatat sa ne adunam sa petrecem impreuna in fata scenelor pe care canta cei mai mari artisti ai lumii.

Festivalurile, regulile interne ale acestora, tehnologia si nivelul de informatie la care suntem supusi atunci cand luam contact cu universurile pe care organizatorii de evenimente le creaza pentru public sunt in momentul de fata un fenomen care educa si care ii trezeste romanului zambetul ala sincer pe care nu-l are in fiecare zi.

Si ai nostril isi fac treaba bine. Dovada sta faptul ca avem 4 festivaluri romanesti in TOP-ul European Festival Awards.

UNTOLD si NEVERSEA sunt in TOP 10 la categoria BEST MAJOR FESTIVAL, categorie in care se “bat” cu alte nume grele care aduna anual peste 40.000 de participanti: NOVA ROCK din Austria, ParookaVille din Germania, LollaPalooza Berlin, Rock Werchter din Belgia, Sziget Fest – Ungaria, Exit – Serbia.

BEST MAJOR FESTIVAL in 2018 a fost festivalului de Metal – WACKEN – despre care am scris aici.

La categoria MEDIUM SIZED FESTIVAL – Electric Castle si Summer Well sunt  printre preferati si se iau la tranta cu MELT – Germania, Afro Nation Fest – Portugalia, Metal Days – Slovenia, Telekom Volt Festival – Ungaria, ShutDown Festival – Austria.

Avem reprezentanti si la categoria BEST SMALL FEST: Jazz In The Park lupta cu BPM Portugalia, Wacken Winter Nights – Germania si Vestrock – Olanda.

Mai e de votat si la categoriile BEST INDOOR FEST si BEST NEW FEST, iar la BEST LINE-UP of the YEAR batalia se da intre Glastonbury, LollaPalooza, Sziget, Rock Werchter, Wacken Open Air, Pukkelpop, Primavera Sound, Pohoda Fest, Open’er si Lowlands, desi eu zic ca intra relaxat si Electric Casle la categoria asta.

In incheiere, voteaza-i si tu pe ai nostri aici:

https://de.surveymonkey.com/r/TVYCDSV

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts