Am fost la lansare GORILLAZ - Oana Tache

Am fost la lansare GORILLAZ

Gorillaz LIVE

E al doilea an consecutiv cand ajung la Sonar Barcelona. Festivalul care tine in priza toata suflarea hispanica si nu numai a ajuns la editia cu numarul 25!!! Da, frate, 25 de ani de cand oamenii astia tin sus un brand al culturii alternative, un brand care anul asta a strans un numar record de participanti 126.000 care pentru ei inseamna mult pentru ca, asa cum spuneam e o manifestareaxat pe nisa.

Daca anul trecut abia descopeream ce e Sonar by Day & Night, Sonar +D, OFF Sonar si Sonar Week, anul asta, fiind de-a casei, cred ca pot spune ca m-am dus punct ochit, punct lovit. Pentru Gorrilaz.

Britanicii care sunt de anul trecut in mega turneu de promovare a albumului cu numarul 6 –HUMANZ – nu sunt de ratat once in a lifetime pentru niciun curios care tine sa asculte LIVE singurul virtual band britanic din istorie. Si ce sa vezi? Nu a fost nimic virtual la mijloc. 🙂 Am stat fata in fata cu Damon Albarn, asa cum stai tu in fata laptopului acum si ma citesti. Si ca sa fie clar pt toata lumea o zic eu, aici, acum: Gorrilaz “E” oameni.

Atat de oameni ca din bandul de punkeri care ne cantau in tinerete “I ain’t happy, I am feeling glad” in boxele de la Expirat sau ne faceau sa ne holbam cu ochii mari la caracterele lor cartoon pe MTV, s-au transformat in artistii maturi care stiu ca un simfonic live bun in 2018 ii face sa faca diferenta. Intr-o piata electronizata maxim, Gorillaz vin in 2018 cu vreo 5 backing vocals, numai instrumente live si un show care aduce mai mult a café concert decat a mass market happening.

Suna bine, vin in trening si tin o hala intreaga de oameni o ora si jumatate intr-o stare de beatitudine imposibil de reprodus in cuvinte, imagini sau poze. Gorillaz au devenit o stare si de-aia acum le vine usor sa traduca acel 3D Tour intr-un “atat de simplu” LIVE show.

Si ca sa fie pachet complet, voi considera ca am primit in avans un prim cadou de ziua mea – sa ii auzi pe artistii Warner – Murdoc, Noodle, Russel si 2-D cantand live cel mai nou single de pe albumul care se va lansa pe 29 iunie e mindblowing! Fire Flies s-a cantat live in hala din Gran Fira de Barcelona si m-a pus in cap la propriu:

Gorillaz s-a vrut impotriva tuturor sistemelor inca de la inceput. In 2001, cand vindeau in peste 7 milioane de copii cu primul disc si erau nominalizati direct la Mercury Awards, refuzau nominalizarea. Asa cum au refuzat, de fapt, de la inceputuri orice fel de etichetare sau nominalizare si integrare in orice categorie. 🙂

Cat despre discul pe care iI promoveaza inca de anul trecut, daca nici faptul ca abia la un an distanta il si lanseaza desi au avut concerte worldwide deja, nu te face sa ii consideri absolut deosebiti, iti las mai jos cateva link-uri cu muzica noua scoasa din studio de-o luna incoace:

Pe 31 mai, s-au lansat Humility si Lake Zurich

Pe 7 iunie a venit Sorcererz

Pe 15 iunie am ascultat LIVE lansarea Fire Flies. Pe 28 s-a lansat albumul nou pe care Damon il descrie evaziv ca fiind “discul ala pe care cant eu mai mult” si “materialul pe care si-a pus cel mai tare amprenta 2-D”.  De avut in arhiva, pentru seri de duminica in care se bea un rose nostalgic, zic eu.

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts