Cassini-Huygens transmite un ultim ADIO de pe Saturn

Cassini-Huygens transmite un ultim ADIO de pe Saturn

Cassini Huygens

Cassini-Huygens, sonda trimisa de NASA sa fotografieze inelele lui Saturn si lunile acestuia, s-a prabusit controlat pe Saturn!

Cum se face ca avem pe blog un articol despre stiinta? Despre spatiu? Despre sonda Cassini-Huygens ?

As putea sa spun simplu, ca in mod normal, toate fetele sunt innebunite dupa inele si Saturn este Lord of the Rings. 🙂

Dar, de fapt e mai mult acolo…”There is more out there!” ni se spune de cand eram mici si ne uitam la Star Trek. Da, tata, nu am uitat duminicile alea in care repetam dupa Jean Luc Piccard: „Space is the final frontier”.

Scriu articolul asta acum nu din nostalgie, ci de bucurie ca omenirea traieste un nou moment istoric! S-au activat toti prietenii mei ingineri, aia care fac calcule toata ziua si carora le place sa viseze cu ochii deschisi! Si m-am activat si eu sa dau mai departe informatia zilei. Cu riscul de a ma repeta:

Cassini-Huygens, sonda trimisa acum 20 de ani de Nasa in spatiu s-a prabusit controlat pe Saturn AZI!

Sonda dezvoltata la inceputul anilor ’80, a fost lansata de pe Pamant in 15 Octombrie 1997 cu misiunea de a ajunge in jurul lui Saturn ca sa fotografieze si sa documenteze detalii despre fratele cel mai mare al Pamantului si lunile lui.

Numita dupa cei doi astronomi Giovanni Cassini si Christiaan Huygens, naveta spatiala a intrat pe orbita lui Saturn in 2004, dupa o calatorie interplanetara in jurul Terrei, a lui Venus si Jupiter.

National Geographic a preluat toata povestea calatoriei catre Saturn si acel du-te vino in jurul planetei in niste imagini spectaculoase, pe care le vezi AICI! 

Iar acum Cassini-Huygens a realizat iesirea de pe scena dupa ce a fost vedeta necontestata a spatiului de mai bine de 20 de ani.

Dupa cum stim, NASA, in stilul lor caracteristic, transmite  tot felul de date despre evenimentul istoric si ne promite o transmisiune LIVE:

Iar noua nu ne ramane decat sa asistam la asta si sa ne bucuram emotionati de frumusetea stiintei si a spatiului si sa asteptam noua aventura, cand va veni aceea.

PS: Sa mai imi spuna mie cineva ca in spatele matematicii, a chestiunilor concrete si stiintifice nu sta si un pic de poezie. Ia sa vedem aveti curaj sa ma contraziceti cand, dincolo de nimicurile zilnice, lumea arata asa?

Cassini-Huygens

Cassini-Huygens

 

 

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts