Cat te costa distractia in Islanda?! - Oana Tache

Cat te costa distractia in Islanda?!

Blue Lagoon, Golden Circle cu toate minunile lui, Festivalul de Blues din Reykavik si iesiri noaptea pe mare in cautarea Aurorei Boreale… Ok, dar cum e cu finantele si datele tehnice legate de vacanta in Islanda?!

  • AVIONUL: Recomand cumpararea biletelor din timp. Daca le iei cu 2 luni inainte si nu “suferi” de business class – Bucuresti-Londra/ Londra-Reykjavik si retur – te duce la maxim 250 E/pers. Si zic eu ca merita pentru o excursie aproape de Cercul Polar. 🙂

Citeste si -> FESTIVALUL DE BLUES DIN ISLANDA! 

wow-air

  • CAZAREA: Daca ai gasca mare (noi am fost 11 oameni!) – inchiriati un apartament prin Air BNB! Noi am gasit ultra central cu 2 bai, o bucatarie, 5 dormitoare duble si un living cu canapea extensibila si am platit CU TOTII in jur de 1000 E pe 4 nopti.

detailed-tourist-map-of-iceland

  • MANCAREA: Jur ca am facut cura de peste si balena! Si promit- ca o sa revin asupra subiectului.     Asteapta-te sa spargi o gramada de bani pe mancare – preturile sunt un pic peste Anglia (si mult peste Romania!). De persoana, o masa te duce in ce mai bun caz la 5000 de coroane adica aproximativ 30 E /persoana. Stupoare totala la alcool – sticla de vin e 55 E! Si culmea e ca baietii care au identificat marca – au afirmat ca, in Romania te-mprietenesti cu Bachus, la supermarket, la aceeasi sticla – cu numai 10 E!   

4194_2___Selected

 

Citeste si -> CAND ESTI BLUE LA BLUE LAGOON! 

  • BAGAJ: La mine, la categoria asta e mereu haos! Daaaar, am invatat (fortata de amnezie) cum sa fiu “economista”. Zic amnezie – pentru ca am uitat complet ca am luat si bagaj de cala si m-am inghesuit ca toanta in bagajul de mana de maxim 5 kg. Pe langa underwear-ul necesar pe 5 zile, ia-ti sosete groase, colanti de pus pe dedesubt, jambiere, 2-3 maiouri, o bluza termoizolanta, costumul de baie(da, o sa ai nevoie!) si numai minimul necesar la cosmetice. Pui geaca groasa pe tine, caciula, esarfa si manusile. Si daca ai bocanci sau ghete de gen après ski sau UGG – cu-atat mai bine.   

HINT: Verifica inainte sa pleci METEO !

12966093_10154109013409222_650361318_n

  • TRANSPORT in Islanda: Pregateste-te sa mai cheltui pe autocarul care te duce de la aeroportul din Keflavik pana-n centrul Reykavik- ului – 20 E (pentru tur si retur).
  • Daca iti inchiriezi masina – mai vin inca 60 E de persoana (chiria + benzina).
  • Pe excursii, distractii si intrari mai dai cam 65 E pe fiecare in parte.

Un total aproximativ– de persoana pentru 4 zile in Islanda – te face sa scoti din buzunar vreo 750 E cu totul.

Citeste si -> VULCANI, GEYSER-E SI CASCADE LA CAPATUL LUMII! 

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts