Ce a fost mai intai: Radu F. Constantinescu sau Filosofia Sexului? - Oana Tache

Ce a fost mai intai: Radu F. Constantinescu sau Filosofia Sexului?

 

Am fumat o tigara cu el in prima mea zi la ProFM. Abia ajunsesem acolo, trebuia sa dau o proba de dictie si voce si a fost printre singurii care m-au bagat in seama. De-atunci si pana acum, “relatia” s-a dezvoltat, am impartit acelasi birou timp de doi ani, iar acum imi raspunde la primul interviu. :))

Ce-a fost mai intai: el sau Filozofia Sexului?! Ne spune chiar Radu F Constantinescu ACUM.

In 7 ani de cand ne cunoastem, am stat la povesti ore-ntregi, mi-a dat mii de sfaturi si inevitabil, a ajuns colegul meu “de banca” acum mai bine de 3 ani cand ne-am apucat amandoi de copy-writing la PROTV. Am impartit vreo 2 ani juma’ in fiecare zi o masa patrata (dar nu I-am gatit niciodata- aici e sectorul Muzei :)) si pasiunea pentru muzica buna si sinceritate.

1. Ce-a fost mai intai Radu F Constantinescu sau Filiosofia Sexului?

Oul sau gaina. :) Stelian Turlea de la Ziarul Financiar e de vina. Mi-a zis zâmbind ca sunt 10 pagini de Radu Constantinescu în cartea de telefoane a Bucurestiului. Eu i-am rsspuns: Nu e panica, eu sunt din Ploiesti.

A insistat sa adaugam o initiala. Am ales F. Pentru ca? Mama a vrut sa ma cheme Florin si toata copilaria mi-a fost rusine de numele asta. Acum îmi e rusine ca mi-a fost rusine.

2. Care e diferenta dintre prima editie si noua varianta a volumului Filozofia Sexului?

Coperta. Exista o manevra de vânzari la edituri când scot editii mult adaugite ale unui volum care s-a vândut bine. Speranta e ca oamenii care au cumparat editia mai subtire vor mai scoate o data banii si pentru varianta maxi. E o chestie jenanta. Nu am modificat textul pentru ca e scris de un om mai tânar, un Radu de acum câtiva ani. Mai bine sa-l cunoasteti asa cum era el.

 

3. Ai luat premiul Radar de Media pentru cel mai bun blog. Cum s-a transformat Radu F. scriitorul de la prima lansare de carte si pana in prezent?

E mai realist. Mai dur cu selectia naturala a prietenilor. Mai atent la ce conteaza pentru imagine. Înainte nu ma interesau premiile. Acum vreau sa fac colectie de Nr1, sa ma pot retrage în liniste ;)))) Nr 1 pe Trafic.ro, Premiul de la Radar de Media, de mai multe ori cel mai viralizat în zeList desi cei de acolo nu sunt deloc prietenii mei.

4. E vreo diferenta intre Radu scriitorul si Radu blogger-ul?

Da. Scriitorul are timp sa rescrie. Blogger-ului nu-i dau voie. Blogger-ul vrea momentul, scriitorul monumental. :))))))

5. Exista subiecte tabu chiar si pentru tine? Despre ce n-ai scrie niciodata?

Eu scriu aproape numai despre subiecte tabu. Pentru altii. Ale mele sunt atât de tabu încât nu ti le spun nici tie! Glumesc… Nu as face niciodata misto de infirmitatile unei persoane. Aici includ si urâtenia fizica, oamenii nu realizeaza ca un om urât are o viata la fel de grea ca a unuia în scaun cu rotile. I se închid multe porti.

6. Cat din ceea ce scrii pe blog e real si cat fantezie? Exista un procent?

Aici o sa ma fac singur de râs: fantezia nu e punctul meu forte.

7. Cititorii te influenteaza? Cat de mult ii lasi sa-ti defineasca stilul si sa-ti influenteze subiectele?

Cititorii sunt coautorii blogului. Stilul e al meu, dar subiectele vin foarte des de la ei. E misto, suntem o mica gasca.

NR: Vorba vine – mica…:)

7. Cum e sa traiesti cu o blogger-ita?

Nu e bloggerita chiar daca are mai multi cititori decât multe bloggerite care traiesc din asta. E o femeie nebuna. Pictorita, graphic designer, beauty retoucher. Lucreaza mult cu imagini si asta se vede si când gateste.

8. Exista o reteta cand vine vorba de blogging? Ce considera publicul ca fiind “gourmet”?

Sinceritatea. E din ce în ce mai rara.

Pe locul doi as pune originalitatea. Si asta e foarte rara. Oamenii urmeaza trend-uri, putini nasc un trend.

9. Inafara de blog si job, ce face Radu F Constantinescu in restul timpului?

Care restul timpului? :)))))

Mixez. Sunt bolnav cu muzica. Si am mare grija sa ne ramâna timp pentru noi. E frumoasa viata cu Muza. Ar fi trist sa stam în aceeasi casa, dar sa avem o relatie la distanta.