Ce muzica asculta SIMONA HALEP? - Oana Tache

Ce muzica asculta SIMONA HALEP?

Te-ntreb si eu: De cate ori, oare nu te-ai uitat cu inima cat un purice la meciurile ei?! De cate ori nu ai strigat „HAI, SIMONA!”?! De cate ori nu ai plans sau ras de bucurie cand a castigat, cand a pierdut?!

Stiu si ma enerveaza de nu mai pot ca suntem cum bate vantul. Cand castiga se umple netul de urale si dintr-o data suntem toti pasionati de tennis, cand pierde ne bagam picioarele in el de sport, o injuram pe Simona, ii cautam nod in racheta si o dam pe-aia cu „pai sigur ca da, iar facem ca romanii”.

Ai fost si de o parte si de alta a terenului, stiu. Asa cum stiu ca intelegi ca de fapt performanta se face cu munca si ca o data ajuns sus e si mai greu sa ramai acolo. Asa ca hai sa nu mai judecam asa, la prima minge performantele unui sportiv de top, un sportiv contemporan cu noi despre care vorbeste toata planeta.

Am cautat sa o cunosc pe Simona. Am vrut sa o vad pe bune, nu numai de partea cealalta a ecranului. Prietenii mei de la Salvati Copiii m-au invitat la evenimentul de lansare a noii campanii de strangere de fonduri pentru sustinerea cauzei copiilor nascuti prematur si acolo ne-am intalnit. Are o energie aparte fata asta. Asculta, observa, e cu picioarele pe pamant, cu sufletul mare si gata oricand sa imparta succesul ei cu noi toti.

Nu am vrut sa o intreb ca toti jurnalistii de accidentari, de victorii, de infrangeri, de antrenamente si adversare, de dureri, recuperari, program si competitii. Am vrut sa o fac pe Halep (locul 5 WTA) sa zambeasca. Asa ca am intrebat-o direct „ce muzica asculti?”.

Raspunsul ei a venit scurt si printre dinti pentru ca eram la panou si faceam poze si conferinta de presa se terminase deja. Ei bine, raspunsul ei m-a convins ca Simona a ramas fata simpla, care lupta in fiecare cu altii, cu ea, care poarta cu bucurie in suflet faptul ca reprezinta Romania.

„In general, ascult muzica romaneasca. Imi place. Dar nu pot sa spun ca am un ritual si ca ascult inainte de fiecare antrenament.”, a spus Halep.

E deja cunoscut faptul ca ii place Smiley si ca ori de cate ori poate da pe acasa sa stea cu familia, sa se intalneasca cu prietenele ei adevarate (nu vreo combinatie menita sa ii aduca capital de imagine si in zona de tabloide), sa investeasca si in altii. Simona stie cum e sa fii jos si intelege ce inseamna sa nu ti se dea nicio sansa.

S-a alaturat cauzei Salvati Copiii Romania si lupta din 2015 alaturi de noi pentru viata micutilor nascuti prematur si invita romanii sa sustina din inima in mod simbolic, pe Facebook, prin campania manifest „Fii in inima lor pe viata”, un nou capitol al inițiativei caritabile Grija pentru Copii.

 16807508_1334370323253108_2770732699348189023_n

„Ca sportiv de performanta, stiu cat de importanta este sustinerea, iar gesturile simple sunt cele care conteaza cel mai mult, iti dau curajul sa continui. Sper sa strangem cat mai multe inimi si sa se alature cat mai multi romani acestei cauze.”, a mai spus Simona Halep.

Din 2013 si pana in prezent, Salvati Copiii au dotat 40 de maternitati din tara cu echipamente pentru ingrijirea nou-nascutilor prematur, in valoare aproximativa de 500.000 Euro.

Ca in fiecare an, le-am insotit pe Gabriela Alexandrescu si Amalia Nastase la Spitalul Filantropia unde Salvati Copiii a donat un incubator performant Maternitatii Filantropia, prima din cele 33 de maternitați ce vor fi echipate in 2017.

 

17309795_1368944339795706_4839299012388768927_n

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts