Cine are pofta de o felie de...CACTUS?! - Oana Tache

Cine are pofta de o felie de…CACTUS?!

Riscurile meseriei! Asta o sa spuneti: “Tache, ai vrut senzatii tari, iata!” O problema mai spinoasa decat asta a mancatului de cactus nu mi-a mai fost dat sa intalnesc pana acum. 🙂 Dar cum dragostea, chiar si de munca – trece prin stomac…Mi-am zis, ca de-aia m-m indragostit de job-ul asta!

IMG_20160303_170632 IMG_20160303_170653

Sa dezvolt un pic cadrul ca sa intelegeti – in Cipru – una dintre delicatese este cactusul! Da, da! Floarea aia cu tepi (de fapt- areole – un fel de crengi subtiri si neterminate, daca ar fi sa o luam dupa dictionar!) care traieste in medii extrem de aride pentru ca reuseste sa retina apa – SE MANANCA!

Nu uita sa treci un pic pe pagina mea de Facebook – la sectiunea VIDEO sa vezi si filmuletul din plantatia de cactusi!

832ffe5ded707a87975500e115890798

Si ca sa facem si un pic de istorie: nu ca eram noi in Cipru, dar pana si numele-i vine din greaca veche. Cactusul apare in nenumarate forme si marimi si rezista si in cel mai uscat loc de pe pamant – Desertul Atacama si cele mai vechi semne de existent dateaza din perioada 9.000 – 12.000 i.e.n.

IMG_20160228_153738

Ne intoarcem acum la experimentul nostru – Nea Ratza, Iulia si eu – am mers la o ferma de cactusi si am incercat pe bune fructul. Cum e la gust? Cam apa cu zahar asa. Ca forma- la interior aduce cu papaya si tre’ sa ai mare grija cum apuci coaja pentru ca invariabil vei ramane cu mici spini in degete…

Sfatul lui Nea Ratza e sa nu dai iama in cactusi..Adica daca-ti place, nu exagera pentru ca…constipa! :)Deasemenea, ar fi bine sa nu mananci orice fel de cactus- in niciun caz pe aia din ghiveci de-acasa(chiar daca au fructe) – cactusul iti poate provoca tulburari si la nivel neuronal (sa nu uitam cat de nociva de mescalina mexicana!)

2003

Cactusii sunt folositi ca plante medicinale in India; din sucul lor se face vopsea (folosita in America Centrala si de Nord); servesc pe post de gard viu; din partile lor lemnoase se fac decoratiuni si mobilier; se face compot si dulceata; iar cu perii cei mai fini (spinii mici, cum ar veni- trichomes) se umplu pernele! Ca sa vezi!

Deci, cine se baga la o felie de…CACTUS?

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts