Cine e Smiley ACUM?! - Oana Tache

Cine e Smiley ACUM?!

Andrei Tiberiu Maria, cunoscut sub numele de scena Smiley, este un cantaret, compozitor, producator, prezentator si actor roman, membru al trupei Simplu, concentrat ulterior pe cariera solo.

Nascut: 27 iulie 1983 (vârsta 32), Pitesti

Studii: Academia de studii Economice

Asa suna brief cartea de vizita a lui Smiley- asa cum apare el pe Wikipedia. Noi stim ca Smiley e mult mai mult de-atat! Dar daca cumva gasiti buletinul lui – inapoiati-l de urgenta! Si-acum sa ne intoarcem la piesa care ne-aduce pe frecventa.


HaHaHa Production, Facem Records
 și Cat Music au lansat un album rap special, prin mesajul puternic si autentic: „DOC & Motzu în HD”. „Pierdut buletin” este primul single extras de pe acest album.

beaaeieh

Daca nu l-as cunoaste pe Smiley si n-as stii ca se implica numai in proiecte care ii plac pe– as zice ca prezenta lui pe refrenul cantecului – e marketing si incercarea (de apreciat) lui DOC de a aduce rapu’ inapoi la radio… Dar, il stiu pe Smiley si stiu ca are capacitatea sa priveasca “prin carcase” direct in suflete; ca e reflexiv si ca, dupa atatia ani de hituri si number one-uri la radio – muzica pentru el are alta valenta. Smiley nu mai munceste sa ajunga sus – pentru ca a reusit sa stabileasca un nou standard in ceea ce priveste acest “sus”. Smiley munceste acum pentru a deschide capul si urechile ascultatorilor, generatiilor viitoare.  

Si pentru a intari asta – si declaratia lui privind acest feat – suna cam asa „Cu toții vrem să fim ALTFEL. Vrem să lăsăm o urmă, să nu fim doar «o bucată de lut» dintr-o mie de «bucăți de lut». Dar, odată porniți pe acest drum, cred că uităm să fim NOI ÎNȘINE. Despre asta vorbește piesa «Pierdut buletin», o piesă care poate reprezenta un punct de reper în călătoria fiecăruia dintre noi către sine”, a declarat Smiley.

„«Pierdut buletin» vorbește despre căutarea EU-ului înlăuntrul fiecăruia și nu în validările materiale sau sociale. Visul, trezirea, căutarea EU-ului, dragostea, revolta, stilul, imaginația — toate ale mele, pe muzica lui Motzu, într-un album crescut peste 3 ani, în 18 piese și 64 de minute”, a spus si DOC.

Daca am zis deja ca mesajul e bun si refrenul catchy – mi-ar fi placut ca versurile lui DOC sa fie mai cu c****. Parerea mea umila…Dar, asa cum stim ca ce-are c**** nu intra la radio – Frate DOC, respect nelimitat pentru tine- omul care de la CTC incoace nu se lasa de rap si tot face lucruri sa se intample pe scena pe care s-a nascut ca artist!

Cat despre clip – avem o imagine ok, clara si curata. Si-atat! Sincer, ma asteptam la altceva. Pentru ca e un proiect care merita – as fi vrut mai mult! Din pacate, pe parte de clip pare ca s-a facut economie nejustificata, ca e un alt video facut pe repede inainte si pe prietenie, filmat intr-o zi, fara prea multe personaje si cu o poveste focusata mai mult pe simboluri si elemente simbolice. 

As fi ales ceva mai elocvent care sa trezeasca constiinta colectiva. Piesa se doreste a fi de impact la nivelul maselor, asa ca mi-as fi dorit o reprezentare mai clara a incercarii de aliniere si alienare a populatiei si o executie si o investitie pe masura mesajului.  

Per total – e bine (mai bine zis- mult peste media din Romania) ce se incearca si se face la Hahaha Production si Facem Records.

Printre sute de refrene onomatopeice si incercari ale unei industrii muzicale imature in care se scrie muzica mai mult pentru copiii la pubertate, mai apare si cate-o piesa cu mesaj. Si cat de bine e cand muzica e mai mult decat “lalala, ciocolata e a ta, ca il ai pe vino-ncoa!” Cat de bine e cand muzica te face sa mai si gandesti!  Si pe mine, iata, sa scriu din nou despre muzica.

Multumesc, DOC, Motzu, Smiley si Serban Cazan!     

Pentru a vedea clipul piesei „Pierdut buletin”, click aici: https://youtu.be/LCCoyWbKMl8

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts