Cine mai merge la VOT?! - Oana Tache

Cine mai merge la VOT?!

Nu ma pot abtine! Am pus intrebari toata viata mea si nu vreau sa ma opresc…Ma mananca limba si degetele pe-aici, pe net – sa folosesc “?”. Numai ca de data asta, vreau sa stau de vorba cu oamenii. Pe strada, prin scoli si universitati. Old school! Acolo unde lumea traieste pe bune!

Am iesit in weekend in parc si m-a pocnit dorinta: Vreau sa stiu cine merge la vot? Daca da sau nu si de ce? Daca manevra asta noua a lui Piedone ( candideaza iar la primarie, la 4 – dupa episodul #Colectiv!!!) e nesimtire, incompetenta, inconstienta…???

Am vrut sa stiu care-i vibe-ul in targ si ce parere au bucurestenii. Nu am facut sondaj si nici nu intru in vreun partid. E de bun simt zic eu, sa ne mai luam pulsul din cand in cand.  Am pus cateva intrebari unor oameni cu varstele intre 20 si 60 de ani.

Din 15, 9 nu au vrut nici macar sa deschida subiectul – nu vor sa se gandeasca la politica – pentru ca “oricum nu vine nimic din directia aia!”

2 – cuplu – trecuti de 50 de ani: “Ne e scarba de toata clasa politica! Toti sunt niste puscariasi si niste impostori! Nu mai exista nici macar “raul cel mai mic”, toti sunt la fel de rai sau neimplicati!” Cat despre Piedone: “E nesimtit, dom’le! Il gasiti mai sus – la roata (in Parcul Tineretului)- cu 4 malaci dupa el. Ce sa zicem de candidatura?! Un golan care pozeaza in victima dupa asta cu Colectiv si care se bazeaza ca va fi cel mai sonor nume de pe buletinul de vot. Sau ca va mitui saracii cu o sticla de ulei…”

Ultimii, dar nu cei din urma – 2 iar, cuplu iar – pana in 30 de ani (el canta de placere in parc in weekenduri, ea indragostita il sustine): “Nu ne intereseaza, frate! Cine-i mai stie pe astia care candideaza?! Cine sunt ei?! Unde sunt ei?! Viata noastra e aici si acum! Nu cand termina astia de elaborat nu stiu ce proiecte de legi in timp ce, in paralel – se gandesc cum sa mai fure! Nu votam, frate, ca n-avem cu cine! Suntem pierduti! Ce e nasol e ca am ajuns sa ne punem problema daca mai vrem sa facem un copil…Daca are vreun sens sa-l aducem pe lumea asta…”

Am plecat din Tineretului (sectorul lu’ Piedone) mai incurcata decat eram inainte sa intru-n parc…Si-n loc sa aflu raspunsuri la intrebarile mele, am ajuns sa-mi pun altele.

Pe vremea lui Caragiale intrebarea era “eu cu cine votez?”, acum… Intrebarea pare sa fie “de ce sa mai votez?”

Tu ce zici?

Mai ai pe cine s-alegi?

E Piedone nesimtit sau doar baiat “destept”?

De ce am ajuns aici?

VOTEZI?

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts