Conferința privind viitorul Europei: eveniment inaugural la Strasbourg în data de 9 mai - Oana Tache

Conferința privind viitorul Europei: eveniment inaugural la Strasbourg în data de 9 mai

Oana Tache Parlamentul European
Evenimentul de lansare a Conferinței privind viitorul Europei va avea loc la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, cu ocazia Zilei Europei, duminică, 9 mai.
Când: Duminică, 9 mai, 14:00-15:30 (15:00 – 16:30 orele României)

Unde: Parlamentul European — Strasbourg

Programul va dura o oră și jumătate și include un discurs de bun venit din partea președintelui Franței, Emmanuel Macron, discursuri ale președinților Sassoli, von der Leyen și prim-ministrul Costa, reprezentând instituțiile UE, precum și scurte intervenții ale copreședinților Comitetului executiv al Conferinței. De asemenea, sunt prevăzute contribuții din partea cetățenilor și a societății civile prin intermediul conexiunii video, precum și intervenții muzicale ale violonistului Renaud Capuçon și a Cvartetului Karski și conexiuni cu evenimentele organizate cu ocazia Zilei Europei în toate statele membre.

27 de studenți Erasmus din toate statele membre vor fi prezenți în hemiciclul Parlamentului, iar aproximativ 300 de cetățeni invitați să participe de la distanță vor fi prezenți prin intermediul unor ecrane TV de mari dimensiuni.

Miniștrii afacerilor europene și alți invitați VIP se vor alătura, de asemenea, de la distanță.

Măsuri de protecție împotriva COVID – 19

Jurnaliștii pot participa la eveniment, cu condiția respectării cu strictețe a măsurilor impuse de autoritățile franceze și de Parlamentul European. Orice reprezentant media prezent fizic la eveniment trebuie să respecte distanțarea socială de 1,5 m în timp ce se află în clădirile PE și să poarte în permanență o mască de protecție medicală.

Acoperire audio – video

Ceremonia de deschidere a Conferinței privind viitorul Europei va fi transmisă în direct pe EbS+ („clean feed”) între orele 13:30 și 15:30 CET (14:30 – 16:30 orele României). EbS va difuza semnalul cu subtitrare („ready to broadcast”).

Evenimentul va fi transmis, de asemenea, în direct pe internet, prin Centrul multimedia al Parlamentului, pe pagina de Facebook și pe contul de Twitter @Europarl_RO.

Materialele video, audio și foto vor fi disponibile pentru a fi descărcate în „live replay” pe Centrul multimedia aici.

Găsiți aici mai multe detalii privind acreditarea și accesul jurnaliștilor la servicii pentru acoperire audio – video.

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts