COOL-TURA muzicala! Un “rau” necesar pentru Dorian Popa si alții! - Oana Tache

COOL-TURA muzicala! Un “rau” necesar pentru Dorian Popa si alții!

Si-am zis ca ma abțin, dar NU POT! I-am luat un cadou lui Dorian Popa pentru după “Sunt celebru, scoate-ma de-aici!” 🙂 Nu ma înțelegeți greșit, suntem prieteni, am lucrat împreuna la Pariu cu Viața, l-am invitat la MTV Fresh…Dar nu pot sa nu reactionez la super gafa pe care a făcut-o zilele trecute! Pai, cum mai, Dorian – Let it be sa fie hit ABBA??? Mor!!! Am crezut ca n-am auzit bine…Am verificat cu oamenii din echipa…Pe onoarea mea de VJ-iță ca dacă rămâneai cu fredonatul piesei, era mult mai bine!

image

Si știți ce e si mai nasol?! Ca nu e singurul care face confuzii de gen…iar in cazul lui, sper sa fi fost de vina caldura sau presiunea din timpul probelor. Ca de nu-i asa…

Nici eu nu am crescut in vremurile lui Janis Joplin, Hendrix, The Doors, Cobain se sinucisese deja, Mercury murise de SIDA etc etc. Citeam despre Spice Girls si Backstreet Boys in revista Bravo, ma uitam la MTV…Si n-aveam internet!

Si totusi, tata imi tragea pe VHS-uri videografia Queen (pe care inc-o am), ne-a cumparat primele casete cu Jean Michel Jar, Annie Lennox, Joe Cocker si Celine Dion (imediat dupa revolutie), iar mama – dupa ce-a aparut pentiumul – ne-a completat colectiile de CD-uri de la Guns & Roses si Metallica sau Prodigy pana la Bach, Mozart, Chopin. Apoi am inceput sa-i caut singura, ca nebuna, pe net si pe aia vechi si buni si pe aia noi cu mesaje reale si puternice.

Nu ma dau balena-n găletusa ca nu e cazul…Știți si voi ca de cel puțin 8 ani mănânc muzica pe pâine la MTV! Însă, superficialitatea generatiei Y, a nativilor digitali pe care pana mai ieri ii invidiam pentru beneficiile tehnologice si de dezvoltare personala incepe sa dea primele semne!

image

Ma tot tin de ceva timp sa public un post despre asta fost socata la propriu in momentul in care am vazut reactiile pustilor vizavi de colaborarea Sir Paul McCartney si Kanye West (“Ce dragut din partea lui Kanye sa-l lanseze pe batranelul asta simpatic”) sau apropos de poza cu Aaalyah pe care J Zay a pus-o pe instagram (“Cine e asta cu care apare? Ce-o sa zica Beyonce? Divorteaza B si Z?”). Comentarii de genul celor din paranteza te fac sa razi initial, apoi sa-ti dai seama ca-i cam trist.

image

Din toate timpurile, oamenii au fost selectivi cu informatiile. Absorbi sau ignori in functie de sfera ta de interes.Pot sa inteleg ca traim intr-un mileniu al consumului – in care muzica fara mesaj poate ramane in topuri pentru ca asa cer masele, dar cred ca e de datoria fiecaruia sa renunte la superficialitate!

Indiferent de sfera de lucru si de interes. Indiferent de varsta si ocupatie! Indiferent daca ai tai iti pun muzica acasa si-ti povestesc cum “era pe vremea lor”, daca ti-au facut cont de iTunes si te ajuta sa descarci albume, daca inteleg cat de important e sa se adapteze ei zilnic la schimbarile la care tu esti supus!

Daca nu primesti ajutor din exterior, ajuta-te singur! Intreaba! Cauta! Inainte de a te face de cacao! Intelege ca nu e cazul sa fii “pe langa”!

 

 

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts