Crăciunul cu prietenii în "Lumea lu' Tache" - Oana Tache

Crăciunul cu prietenii în “Lumea lu’ Tache”

Oana Tache Craciun 2020

Mi-ar fi plăcut să ne vedem toți la un vin fiert, să dăm unii peste alții la mall în goana după cadouri de Crăciun, să ne înghesuim printr-un backstage la un concert de Revelion sau să dăm nas în nas la aeroport în drum spre un 2021 exotic…Mi-ar fi plăcut să fim toți la un loc. E clar că 2020 ne-a schimbat tuturor planurile, dar asta nu înseamnă că nu putem face sărbătorile împreună. De-aia mi-am strâns marea familie de prieteni aici și vă povestesc pe rând ce și cum face fiecare anul ăsta de Sărbători. Cât despre mine, e suficient să intri la mine pe Instagram (@oanatache) să vezi cum mă distrez de 3 luni încoace de când am devenit mămică. Eu sigur, sigur nu voi uita niciodată primul Crăciun alături de cel mai vesel copil din univers, #rockstarkid Petru Lucas. Așa că abia aștept!

 

Andra, Catalin, Eva si David Maruta

„Sărbătorile au însemnat întotdeauna pentru noi familie, mai ales familie extinsă. Mergeam la părinții Andrei, ne reuneam cu părinții mei, cu cumnații mei, cu fini și cu prieteni. Anul acesta vom sta acasă, în București. Într-un fel, era nevoie și de o altfel de tradiție, o luăm ca pe o experiență nouă și frumoasă. Nu vom avea un meniu atât de bogat ca atunci când gătesc mamele noastre, dar vom compensa cu mult entuziasm: vom găti toți patru, fiecare se va ocupa de câte ceva și ne vom bucura și de timpul petrecut împreună în bucătărie, cât și de rezultatul delicios. Cel puțin sper să fie delicios! Vom respecta tradiția de a asculta colinde, de a vedea filme de Crăciun, de a-i suna pe cei dragi care sunt departe. Cadourile pentru cei dragi vor fi expediate prin curier.”

Lorena, George si Ariana Buhnici

“Avem un mic plan făcut și sperăm că putem să rămânem la el și nu vom fi nevoiți să îl schimbam. Crăciunul vrem să-l petrecem la munte, la o cabană a unor prieteni foarte dragi nouă, undeva  în Sat Peștera,  iar Revelionul cel mai probabil îl vom petrece acasă, printre vecini așa cum am mai făcut-o și într-un alt an. Să sperăm că nu trebuie să ne facem un plan de backup pentru că știm cu toții care este acela. Între Revelion și Crăciun este și ziua mea de naștere și în ultimii 8 ani am fost întotdeauna plecați în afară, însă anul acesta va fi primul când după atât de mult timp îmi voi petrece ziua pe lângă casă și sunt convinsă că va cea mai bună alegere.”

Antonia, Maya, Alex Velea, Dominic și Akim

„Sărbătorile o să le facem alături de familie (sperăm), exact așa cum facem în fiecare an. Păstrăm tradiția. Îl așteptăm pe Moș Crăciun, cu lapte, prăjituri, stăm treji până târziu cu gându’ că-l vedem pe Moș… ascultăm colinde, cântăm și ne bucurăm de viață.”

Sore Mihalache si Erin

Sărbătorile 2020 ne prind fără planuri, dar vor fi primele în noua casă, ceea ce înseamnă că vom petrece timpul decorând, gătind și așteptând prieteni în vizită. S-ar putea să fie printre cele mai reușite sărbători, dacă mă întrebi.

Adina, Ture, Annabella si Bertil Foldager

Adorăm Crăciunul și ne place foarte tare să ne decorăm casa. În Danemarca, de unde vine brand-ul Adinish, ne trezim devreme pe 24 decembrie pe muzica lui Frank Sinatra, dansăm în capot, luăm micul dejun împreună și ne pregătim să ne primim părinții, cumnații, nepoții. Totul este gătit de noi, luăm prânzul cu toții împreună, facem o plimbare, stăm la un pahar de vorbă și diverse jocuri. După cina tradițională urmează colindele în jurul bradului, deschidem cadourile.. Emotia este foarte mare pentru cei mici.

fbt

Ellie White, Maria, Mihai și Doru Tincă

Anul 2020 a fost un an atipic din multe puncte de vedere, iar sărbătorile nu fac excepție de la regulă. Încă nu ne-am hotărât exact ce vom face anul asta de sărbători dar, dacă totul va fi în regulă, vom aduna toată familia și vom petrece sărbătorile în stilul tradițional. Și, cum deja știu că anul acesta nu vor fi concerte, de Revelion vom arunca petarde în curte alături de familie și vecini.

Aluziva, Matei, Mini, Meda și Adi Câmpureanu

Noi probabil că  o să ne umplem casa de decorațiuni de Crăciun și o să ne îmbrăcăm tematic, ca să fie distractiv pentru copii. Așa am făcut și de Halloween și a fost mega amuzant când ne-am costumat toți cinci. Ne-am propus să facem și un video crăciunistic pentru canalul meu pe YouTube, dar suntem atât de încărcați cu programul, încât mi-e și frică să mai îmi fac planuri. Orice s-ar întâmpla, vrem să facem sărbătorile cât mai frumoase pentru noi și copii și să distrăm în același timp și comunitatea ALUZIVA din online.

Ioana, Luiza și Edy Chereji

“De obicei, sărbătorile le petrecem în familie, cu părinții mei, cu părinții lui Edy și cu fratele meu. Stăm în București de 3 ani și de fiecare dată am “fugit”  acasă în Ardeal, la Zalău și Simleul Silvaniei unde ne-am petrecut Crăciunul. Anul acesta cred că vom face Crăciunul la Bucurelti. Ne vom lua un brad imens pe care îl vom decora cu Luiza și dacă situația ne va permite, îi vom aduce și pe bunici aici. E foarte greu să îți faci planuri pentru anul acesta, însă noi suntem niște firi optimiste și într-un fel sau altul știu că vom fi alături de întreaga familie și anul ăsta.”

Giulia Anghelescu, Antonia, Mika și Vlad Huidu  

De câțiva ani încoace doar eu mă ocup de preparatele de Sărbători și uneori mă ajută și Antonia. Când Antonia și Mika erau mai mici veneau “spiridușii” și ne aduceau bradul și decorau casa dar acum îi ajutăm noi. :)) Întotdeauna pregătim gustarea pentru Moș Crăciun împreună și în fiecare an pe 25 decembrie dimineața ne strângem în jurul bradului să desfacem cadourile.  Anul trecut am încercat să și cântăm împreună dar trebuie să ne mai pregătim un pic la acest capitol.

Yonestii

“In ultimii 16 ani, n-am facut impreuna nici revelionul, nici craciunul, aproape ca nici zilele de nastere.. defapt, in ultimii 16 ani, n-am facut impreuna cu Ana aproape nicio sarbatoare. In ultimii 16 ani, am muncit amandoi, si-aproape c-am uitat de noi.. in ultimii 16 ani am fost aproape tot timpu-n turneu, iar daca nu eram in turneu, eram in studio. Azi sunt doar in studio, dar studio inseamna acasa, iar acasa sunt fetele mele, si anu’ asta facem totul impreuna. Acasa.. Noi..”

Florin, Ioana, Sasha și Raul Grozea

E un an cu totul diferit față de… oricare! Probabil vom face Revelionul acasă la noi, închiriem un tun de căldură pentru a-l instala pe terasă, ca să stăm mai mult pe afară. Poate vin și câțiva verișori, va fi mai mult o petrecere de copii decât un chef de anul nou.

Amalia Nastase, Toma, Emma, Alessia și Răzvan Vasilescu

Pe final de acest 2020 noi tot sperăm să îl găsim liber măcar pe Moș Crăciun și să ne aducă și nouă niște bilete de avion pe care să le putem și folosi. Cum ar fi spre California, de exemplu, unde a fost făcută și poza cu familia…

Marta Usurelu, Nicolas și Cristian Manafu

Cu siguranță, finalul acestui an ne-ar fi găsit undeva prin Asia ori printr-o capitală europeană. Așa ne-am închipuit în ianuarie, când ne făceam planurile de vacanță. Mai mereu am fost plecați de Crăciun sau Revelion ori chiar întreaga vacanță de iarnă. Însă viața noastră s-a schimbat anul acesta. Viața tuturor s-a schimbat. Acum nu mai visăm la palmieri, nisip alb, târguri de Crăciun, luminițe și locuri celebre. Vom sta cuminți acasa, cu familia și prietenii aproapiați.

Cornel Ilie

„Anul acesta nu va mai fi despre cozile la magazine, despre mâncare și despre fuga după cadouri, ci despre recunoștința timpului petrecut acasă. Așa voi face și eu cu copiii mei, ne vom juca cât se poate de mult, vom învăța împreună că Moș Crăciun aduce cadouri, dar Crăciunul aduce speranța mereu. Vom fi la munte unde cu siguranță vom face oameni de zăpadă și-i voi trage cu sania. Ii voi învăța că oricâte rele se întâmplă în lume, ele nu pot opri fericirea pe care ne-o putem crea singuri.”

 

 

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts