DaKino 24- vocea festivalurilor de film internationale! - Oana Tache

DaKino 24- vocea festivalurilor de film internationale!

Dupa ’90, o singura voce domina industria de film din Romania. O singura voce ținea loc de subtitrare…O singura voce il concura pe Pitis la TeleEnciclopedia. Irina Margareta Nistor a fost, este si, odată cu revoluția tehnologică, va rămâne portavocea filmului românesc!

Am mai scris eu despre radio si despre oamenii care, in mentalul colectiv, erau mai sonori decât conștiința personală, dar despre film si legendele lui, nu. Profit de ocazie! Si de faptul ca festivalul Dakino a ajuns la ediția cu numărul 24. Cu tot cu Irina Margareta Nistor, Dan Chisu si castigatorii de anul acesta!

La multi ani, Irina Nistor!

Deschiderea evenimentului cinematografic a avut loc joia trecuta si a fost cu atât mai specială cu cât Irina Margareta Nistor a fost sărbătorita serii. Echipa festivalului DaKINO i-a pregătit o surpriză ce a constat în proiecţia a câtorva secvenţe din “Chuck Norris vs. Communism”, dar şi un filmuleţ, intitulat “De ce nu”.

De ce DA intotdeauna pentru Irina Nistor? Pentru ca s-a pastrat acelasi om simplu dar pasionat, cald si cu umor. Pentru ca si-a dedicat viata filmului si a ajuns sa traiasca ca in filme, desi Romania, asa cum stim cu totii,  e inca departe de Hollywood.

IMG_20150326_234310

Despre festival si castigatori:

Concursul va fi compus din peliculele “Apăsătoarele îndatoriri ale cetăţeanului Crăciun”, de Claudiu Bolchiş, “În Familie”, de Andrei Cotarcea, “The Story of Little Hans”, de Daniel Djamo, “Candy Crush”, de Andrei Georgescu, “De ce au dispărut dinozaurii”, de Mihai Ghiță, “Amnezia”, de Jamil Hendi, “Pui de somn”, de Paul Mureşan, “Fantezie în DO minor”, de Rareş Neagu & Ştefan Marin, şi “Have Sweet Dreams”, de Ciprian Suhar.

Competiţia de Scurtmetraje DaKINO 24 a inclus 27 de filme din 13 ţări, selecţia aparţinând criticului Irina Margareta Nistor si s-a incheiat aseara, cand au fost anuntati marii castigatori:

Premiul special al Juriului: LOTHAR, regia: Luca Zuberbühler, Elveția
Premiul special al Juriului pentru animație: EX ANIMO, regia Wojciech Wojtkowski, Polonia
Premiul pentru Regie: BETWEEN SKY AND SEA, regia Håkon Ant Olavsen, Norvegia

Premiul Publicului: APĂSĂTOARELE ÎNDATORIRI ALE CETĂȚEANULUI CRĂCIUN, regia Claudiu Bolchiș, România

Trofeul DaKINO 24: DINOLA, regia Mariam Bakacho Khatchvani, Georgia

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts

1 comment

  • Superb blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?

    I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything.

    Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m
    completely confused .. Any recommendations?
    Kudos!