Despre AWAKE Festival 2019. Pe bune! - Oana Tache

Despre AWAKE Festival 2019. Pe bune!

Nu stiu altii cum sunt, dar eu dupa un festival am nevoie de cel putin o zi sa imi trag sufletul…Ei bine, am gasit si festivalul care sa ma incarce, sa ma trezeasca! La propriu! E aproape final de vara si Awake are grija sa iti trezeasca simturile, mintea si pofta de reactivare. E interesant sa te trezesti dupa o vara in care ai alergat ca Speedy Gonzales si ai misunat in lung si-n lat la toate evenimentele cu headliner-ii care ne baga-n FOMO daca nu ii vezi, ca exista un loc care sa iti dea si energie. Awake vine ca o boare…Cu un vibe misto si oameni cool. Oameni veniti pentru distractie, muzica, experiente si mai putin pentru parada modei, poze de insta sau artisti de contemporary hit radio.

Tre’ sa stii din start ca nu vii la Awake pentru numele de pe afis, cum zicea si Guido AICI.

Sa ne intelegem, artisti exista. Si cand zic artisti, zic ARTISTI. Nu doar niste “produse muzicale de masa”. Artisti ca Triggerfinger, Pussy Riot, Dirtyphonics, Netsky sau Enter Shikari care nu vin doar cu un ambalaj misto, vin si cu niste mesaje reale si creaza in jurul lor o experienta. O conexiune reala cu publicul.

Public format dintr-o comunitate internationala. Am facut un cinstit “recensamant” prin festival si am auzit vorbindu-se ungureste, engleza, franceza, germana, neerlandeza, olandeza si italiana pana acum la Teleki.

La Awake e dementiala si locatia! Si ft bine split-uită- imi place la nebunie zona de cinema/teatru under the bridge, curtea castelului care se umple imediat dupa apus, lacul cu hamacele din jur si activarile de bun simt ale partenerilor. M-am dat in stamba la tobe in zona Beck’s si a fost misto sa imi reamintesc alea 2 masuri pe care stiu sa le bat. :)))

Mainstage-ul arata ft bine. Sunetul e impecabil. Testat pe bune de activistele de la Pussy Riot carora urmeaza sa le dedic un articol cat mai curand.

A fost full constant si la zona FEED YOUR MIND unde se tin conferinte, meet & greet cu artistii si schimb de idei cu organizatorii.  Si asta mi se pare ca inseamna mult pt o natie care nu prea învață (nici la şcoala, nici de la alții).

De Voters Bar nici nu mai zic…O gaselnita cu bataie lunga a organizatorilor. O gaselnita care ofera preturi preferentiale celor care au mers la vot pe 26 mai la europarlamentare.

In rest, da, ne-a plouat un pic. Si ce daca?! S-a pus imediat fan in zonele cu noroi si am avut si curcubeu cu ocazia ploii.

Cat despre vazute si auzite pe la scene:

  • Triggerfinger au cantat pe langa productiile proprii (care suna bine, bine) un cover dupa Rihanna – Man down. Vine si un #iVLOG cu ei curand.

  • Cabral a facut galagie la castel 🙂
  • Pussy Riot nu si-au aratat sanii, dar au facut un show care deschide minti
  • Scena techno a fost activa pana la 6 dimineata

Si mai avem de petrecut 2 zile!

Awake e pe bune! Awake e despre oameni si se simte asta. E o comunitate frumoasa care experimenteaza si se deschide catre nou. Si e misto sa vezi oamenii AWAKE si sa petreci cu ei.

PS: Nu imi vine sa cred ca se termina luni. E atat de revigorant din punct de vedere arta tot ce se intampla aici incat sincer, am o propunere pentru 2020. Dragii mei, organizatori – Laura, Guido, nu facem cumca sa avem la anul o saptamana in care sa stam treji?!

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)