Despre viata la Maternitatea Giulesti... - Oana Tache

Despre viata la Maternitatea Giulesti…

Au trecut 6 ani de la tragedia de la Maternitatea Giulesti…

Azi am ajuns si eu acolo..

Peretii au fost refacuti, podelele au fost lustruite, totul e ca nou. Vinovatii platesc si totusi nimic nu va putea aduce inapoi bebelusii care au ars de vii in incendiu…Asa cum nimic nu va putea vindeca ranile micutilor grav raniti sau durerea parintilor…

DEC_1471Echipa medicala desi ne-a primit frumos, nu pare complet refacuta. Rar am zarit zambete si atmosfera apasatoare de fiecare data cand se reaminteste de “subiect” e o certitudine…

Si totusi, azi a fost o zi cu motive de bucurie pentru ca ne place sa privim in viitor!

DEC_1326

La mai puțin de o lună de la Semi-maratonul București, Salvaţi Copiii România a donat Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giulești) din Capitală cu un incubator de transport în valoare de 10.000 de euro.

Totul pentru micutii care lupta cu viata inca din primele clipe. Si totul pentru ca am fost peste 200 de voluntari dornici sa alergam si la propriu si la figurat pentru viata!

M-am emotionat foarte tare pentru ca desi, sunt membra a familiei Salvati Copiii de mai bine de 2 ani – astazi am luat cuvantul si am multumit atat colegilor mei voluntari, cat si medicilor care lupta in fiecare zi pentru alte vieti. Si mai multumesc o data! Pentru ca efortul meu e infinit mai mic decat ceea ce fac medicii, moasele, asistentii cand vine vorba de nascutii prematur…

DEC_1407

 

Citeste si: NU lasa bebelusii sa moara! 

Stiai ca?

La fiecare cinci ore, în România moare un copil mai mic de un an?

Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2014. Aceşti copii ar putea trăi dacă maternităţile ar avea suficiente echipamente medicale performante!

Prin proiectul Fiecare Copil Contează, organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit până în prezent să doteze 58 de maternităţi cu incubatoare, mese de resuscitare şi aparate de ventilaţie.

Astea sunt ratiunile care stau la baza implicarii mele in proiectele Salvati Copiii! Iar faptul ca se intampla si evenimente ca cel de astazi nu face decat sa ma si sa ne motiveze sa facem si mai mult bine!

E atat de frumos sa intri cu sufletul si inima deschise in sala de neonato si sa stii ca alaturi de Gabriela Alexandrescu, Alexandra Boeriu, Amalia Nastase, Ana Baniciu, Ioana Ginghina, Cornel Ilie, Andi Moisescu si multi altii – iti dedici energia si timpul unei cauze care chiar salveaza vieti! Ca intr-adevar esti o bucatica din schimbare!

DEC_1514

Implica-te si tu!

Programul de reducere a mortalității infantile derulat de Salvați Copiii poate fi sprijinit printr-o donatie lunara in valoare de 2 euro daca trimiti un SMS cu textul „SALVEZ” la 8844.

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts