Ce nu s-a spus despre Romanii au talent?! - Oana Tache

Ce nu s-a spus despre Romanii au talent?!

Mai bine de 2 luni m-am invartit printre dansatori, ansambluri folclorice, mimi, circari, caricaturisti, actori, instrumentisti, imitatori, gimnasti, rapperi, compozitori, desenatori, poeti, magicieni, travestiti, dresori,  gimnaste, barmani etc. In masina, avion, tren sau autocar…Din Brasov, Galati, Cluj sau Timisoara – Romanii au talent in toata țara! Dar si preferinte când vine vorba de jurati.

Caravana a mers in tara, talentele s-au adunat! Se cauta noul erou national, romanul care sa-i convinga pe Andi Moisescu, Andra, Mihaela Radulescu si Bebe Cotimanis ca merita premiul de 120,000 de euro.

Romanii au talent trebuie sa recunosc, m-a scos din zona mea de confort. Omul de televiziune obisnuit cu fabricarea starurilor si situatiilor aducatoare de audienta priveste la început relativ distant preselectiile si concurentii. Când bati tara si ajungi sa cunosti viitoarele vedete ale poporului face 2 face, povestea se schimba. Ca vrei sau nu vrei, te-apropii… si usor usor începi sa-ntelegi de ce e mai mult decât un alt show TV.

Romanii au talent nu e numai despre celebritate, despre premiu si demonstratia in fata lumii ca poti. Pentru oamenii simpli e despre visul de a reusi in viata, de a-ti depasi conditia si de a avea sansa la un trai mai bun! Preselectiile sunt un drum initiatic. La propriu! Copii mai mici sau mai mari, oameni in toata firea care s-au pastrat copii in suflet. Toti vin la casting cu speranta ca pot schimba ceva…pentru ei si pentru cei din jur.

Niciunul nu stie ce e televiziunea, doar s-au uitat la televizor. Multi poate nici macar nu au un televizor al lor…si totusi toti stiu ca Romanii au talent le va schimba viata pentru totdeauna.

Nu vreau sa par melodramatica, dar recunosc – am fost impresionata pana la lacrimi de povestile copiiilor care au mâncat bataie pentru o bucata de pâine, de fetitele care se antreneaza si 8 ore pe zi pentru ca viseaza sa se faca balerine cand vor fi mari  sau cântarete…ca Andra!

Daca faci un sondaj si intrebi care-i juratul preferat afli ca “toata lumea abia asteapta sa o vada pe Raduleasca”, ca “Bebe pare un om bun”, ca “Andi e misto de tot” si ca mai toti “sunt fanul numarul unu’ al Andrei”.

Poporul abia asteapta noul sezon Romanii Au Talent, iar din backstage va pot spune ca noul sezon va fi BOMBA!!! 

Popor talentat, cum ar spune Pavel, te-am pupat!