#EC7 - Florence + The Machine - Oana Tache

#EC7 – Florence + The Machine

Mi-au trebuit vreo 2 zile sa ma adun si sa termin postul asta. 😏 Florence te lasa cu mixed feelings. Asa e si ea. Antagonica. O combinatie de sensibilitate si forta, de “joy and fury”. E o ingenua perversa care te ridica si te coboara; te ia cu vorba dulce, dar te si cearta.

A aparut ca o nimfa, intr-o rochie bleu de voal, cu sutienul nude la vedere si cu o pereche de pantaloni scurti de matase. S-a unduit, s-a tarat pe jos, a fost sexy si in acelasi timp hardcore. A dat din pletele de englezoaica ginger ca o veritabila rock chick.

Florence a topait desculta ca o nebuna de la Hunger pana la finalul concertului, a umplut scena. A cantat de-a spart si a reusit sa ma emotioneze asa cum putin artisti mai reusesc azi.
Mi-au dat lacrimile imediat dupa a doua piesa. E emotionanta si emotionala. Vorbeste despre dragoste, despre univers, despre energii, e spirituala si “inspiring”.

E superstarul ala care a pus in dificultate paza si tehnicul anul asta pentru ca s-a hotarat sa petreaca vreo jumatate de ora jos de pe scena. Ca artistii. 😉A alergat pe culoarul dinspre front of house (zona in care stau sunetistii), s-a ridicat in multime, a imbratisat oamenii, i-a pacalit pe bodyguarzi si i-a alergat pentru ca nu a vrut sa urce pe scena inapoi. 🤣
Iar tehnicul a fost si mai bulversat pentru ca oamenii de la butoane, efectiv nu mai stiau ce cadre sa dea, pe ce camera sa taie ca sa o surprinda pe nebuna asta frumoasa.

Tot ea a transmis mesajul ala puternic pe care-l asteptam de ceva timp de la orice artist mare, dar pe care nu l-a rostit niciunul pana acum la noi, la vreun festival: “Put your fucking phones away!!! We are trying to have a collective experience here!!!”
De vreo 3 ani tot intreb artistii cum vad si ce simt vizavi de retelele sociale, daca e sau nu disruptive acest “rau necesar” de a comunica constant in online si uite ca despre subiect incepe sa se vorbeasca si pe scena, nu numai in backstage. 😉

Mi-au mai dat o data lacrimile dupa Dog Days Are Over cand Florence a multumit pentru cei 10 ani de cand lumea o asculta pe ea si masina ei, ani in care a zis ca au crescut si ei cu noi, nu numai noi cu muzica lor: “I’ve grow up with you
You are kind, creative, loving to one another. I see you, love you, thank you. I dont have the words to say what you’ve done for me.” 😍

Inainte sa urce pe scena am auzit pe cineva intreband: “asta e aia care canta lalait, nu?”. Dar, la ce show a fost, nu cred ca exista un main act mai potrivit pentru Castelul din Bontida. Organizatorii au ridicat stacheta din punct de vedere headliner-i la #EC. Asa ca-s curioasa ce urmeaza la #EC8, #EC9 si la aniversarea de 10 ani.

PS: Pentru astfel de Artisti, ma gandesc serios sa-mi iau casa la Bontida. 😉

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts