Electric Castle 2018 ? DA! - Oana Tache

Electric Castle 2018 ? DA!

Electric Castle 2018

Electric Castle 2018 ? DA! O spune Andi Vanca, PR Manager-ul festivalului de la Castelul Banffy intr-un nou interviu pentru  www.oanatache.ro. Ceea ce inseamna ca noi, aici, pe blog,  mai si “recidivam”. Au trecut 3 ani de cand ne cunoastem si de cand am vorbit prima oara cu el, tot asa, oficial. Si iata ca desi, timpul ne-a facut prieteni si colegi  suntem iar aici: eu cu intrebarile, el cu raspunsurile. 

EC World

Missing the EC World? Thousands have already booked their place at EC6. Early Birds sale ends tonight at 23:59. Go go: http://electriccastle.com/tickets#EC6

Posted by Electric Castle on 12 Octombrie 2017

Oana: Daca ar fi sa descrii EC acum, avand in vedere istoria festivalului, ce expresii s-ar potrivi pt fiecare an in parte folosindu-te de expresiile care au fost pe panoul EC in 2017 . 🙂

Andi Vanca: Haha!

2013 – New cool kid from the block

2014 – Bigger, stronger, better

2015 – The rain has come

2016 – The rain has come again

2017 – The most spectacular EC yet

2018 – 6th. People will talk about it.

Oana: Care crezi ca au fost “detaliile” din “bucataria interna a festivalului”care au facut diferenta in comparatie cu ceilalti ani din punct de vedere organizare?

Andi Vanca: Cred ca in 2017 am reusit sa ducem productia festivalului la urmatorul nivel si am atins o maturitate a echipei si implicit a evenimentului. Anul acesta am avut o editie perfecta care a fost apreciata de oamenii care au venit la festival, parteneri sau artisti, deci avem o baza puternica pe care sa construim si la care sa ne raportam de acum incolo.

Oana: La o privire de ansamblu (pentru ca tu mergi si la foarte multe festivaluri internationale) care e diferenta intre romani si vecini in termeni de organizare a festivalurilor?

Andi Vanca: Este parte din jobul nostru sa fim tot timpul conectati la piata de evenimente si sa observam ce se intampla si care sunt ultimele trenduri. Vara mergem la foarte multe festivaluri din Europa si fara falsa modestie, pot spune ca Electric Castle este de multe ori mai original, are un standard de confort mai mare, dar si o varietate de experiente pe care alte festivaluri cu vechime din Europa nu o au.

Electric Castle 2018

Oana: Cat de mult s-a schimbat publicul EC de-a lungul timpului? Cu cat a crescut proportia strainilor care au venit la Bontida?

Andi Vanca: Numarul de participanti (implicit si straini) creste de la an la an. Pentru straini, Electric Castle este foarte appealing. Pana la urma de cate ori poti spune ca ai fost la un festival intr-un castel din secolul 15, in Transilvania? In plus comparabil cu alte festivaluri din Europa, Electric Castle este mult mai accesibil ca pret si are o productie impresionanta. Oamenii care vin din Romania si-au format deja niste asteptari de la Electric Castle si stiu ce vor: unii vor sa evadeze 5 zile si sa traiasca toata experienta EC, iar altii vin pentru anumiti artisti sau ca sa descopere artisti.

Oana: Majoritatea participantilor la festival apreciaza ca EC e foarte “curat” din punctul de vedere al branding-ului. Aveti brand-uri cu care lucrati si care, in timp au devenit client “traditionali”. Ce faceti diferit? Cum reusiti sa impacati si brand-urile partenere dar si publicul an de an?

Andi Vanca: Sunt branduri cu care lucram de la prima editie, dar sunt si multe branduri care apar de la o editie la alta. Brandigul la fata locului este una dintre primele discutii pe care le avem cu sponsorii. Avem un guideline foarte clar referitor la ce se intampla la Castel. Totul trebuie sa fie clean, iar brandurile sa ofere un plus experientei pe care o are participantul. Credem foarte mult in marketing experiential, iar sponsorii au reusit sa isi muleze activarile in aceasta directie. De fiecare data feedback-ul a fost extraordinar, atat din partea oamenilor, cat si din partea brandurilor.

Oana: Inafara de partenerii media ai evenimentului, foarte numerosi in press center au fost blogger-ii si vlogger –ii. Cat investeste EC in comunicare online?

Andi Vanca: Digitalul este principalul nostru canal de comunicare, dar nu neglijam nici celalalte medii. In fiecare an incercam sa avem cat mai multe campanii prin care sa ne implicam comunitatea, fie ca este vorba de campanii cu user generated content sau campanii de responsabilitate sociala.

Oana: Si odata cu cresterea digitalului, cat de mult mai credeti in puterea mediilor de comunicare traditionale in 2017?

Andi Vanca: Cred ca este un mix, fiecare canal are avantajele sale si nu trebuie niciunul neglijat. In fiecare an am fost prezenti pe toate mediile (radio, TV, OOH).

Oana: De ce avem in after movie-ul de anul acesta doar doua personaje centrale? Care a fost conceptul?

Andi Vanca: Electric Castle a avut intotdeauna curajul sa faca lucrurile diferit, de asta si aceasta abordare pe care nu a mai avut-o niciun eveniment pana acum. Cred ca EC este unic datorita roller coaster-ului de emotii prin care treci daca stai 5 zile la Castel. Este libertate, combinata cu bucurie, iubire is descoperire muzicala. Este un sentiment greu de verbalizat pe care am incercat s ail transmitem prin acest film. Nu am renuntat nici la clasicele aftermovies, doar ca acestea au fost postate in timpul festivalului (Day Movies) is imediat dupa (Thank You Movie). Cred ca evolutia Electric Castle sta in puterea de a ne reinventa constant si de a incerca sa venim de fiecare data cu o alta viziune asupra lucrurilor.

Electric Castle 2018 – The Movie

Guys, while you were having a blast at EC5, we were shooting a stunning movie. The after movie, as you might call it. Here it is!It’s very personal, we know, more like an emotional roller coaster. A tale of pure joy, passion, breaking barriers and unlocking a door to a whole new world. This is what Electric Castle is all about, and you are the most important part of it. We can’t wait to see you next year: July 18-22, 2018. Early birds available October 11-12.Cheers! #EC6

Posted by Electric Castle on 4 Octombrie 2017

Oana: Cum arata o zi din viata unui Manager de Comunicare de festival? Ce face Andi Vanca de dimineata pana seara in timpul anului?

Andi Vanca: In ciuda aparentelor este un full time job care implica si multa munca de birou cu exceluri, dar care este foarte rewarding in timpul festivalului. Este greu de descris sentimentul pe care il ai cand vezi ca ai luat parte la constructia unui eveniment ce aduna peste 40.000 de oameni zilnic, care se bucura si rezoneaza cu tot ce se intampla acolo.

Oana: Care au fost artistii care ti-au placut cel mai mult in 2017 la EC? TOP 3.

Andi Vanca: Asta e o intrebare grea… Dar daca ar fi sa aleg as spune Moderat, Deadmau5 si Slaves.

Electric Castle 2018

Oana: Anul asta a fost mai plin de festivaluri ca oricand. Weekend-ul si festivalul. 🙂 Crezi ca piata a fost suprasaturata sau inca mai e loc?

Andi Vanca: Cred ca in Romania, dupa aparitia EC, s-a deschis un apetit urias pentru festivaluri. Era normal sa apara foarte multe astfel de evenimente, dar cred ca vor rezista doar cele care reusesc sa isi construiasca o comunitate in jurul lor si vor veni cu ceva nou, cu o identitate proprie. Nu mai functioneaza reteta “hai sa vedem ce fac ceilalti si sa replicam”. Oamenii cauta evenimente de calitate si nu mai pot fi pacaliti. Publicul din Romania este foarte pretentios si are niste asteptari foarte clare de la un festival.

Oana: Echipa EC a realizat multe in ultimii ani, ce le-ai spune romanilor care nu cred in oportunitatile din Romania?

Andi Vanca: Get things moving! Depinde doar de ei sa isi creeze oportunitatile, sa fie pasionati de ceea ce vor sa faca si sa munceasca pentru acele lucruri.

Fa-ti bagajul si ia-ti biletele din timp! Pregateste-te! Vine Electric Castle 2018 cu un line-up…ALTFEL!

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts