UNTOLD se întâmplă 100% in 2021! Cum va arăta festivalul? - Oana Tache

UNTOLD se întâmplă 100% in 2021! Cum va arăta festivalul?

UNTOLD e confirmat 100% in 2021!!! Organizatorii s-au luptat pentru asta.

Despre provocari si reusite. Despre ambitie si curaj. Despre pasiune si experiente. Despre UNTOLD 2021. Un interviu cu si despre emotia de a face parte din echipa de organizare a unuia dintre putinele festivaluri internationale din 2021 cu nimeni alta decat buna mea prietena – Ioana Chereji.

 1. Cum arată lumea magică UNTOLD după pandemie? Spune-ne mai multe, te rog, despre ce pregătiți anul aces

 

La fel ca inainte de pandemie. Nu ne-am pierdut din magie, nici macar un pic, din contra. Am fost mai hotarati ca nicicand sa nu ne dezarmam, si ne-am ambitionat sa facem aceleasi lucruri minunate pentru fanii nostri. Festivalul este unul de suflet pentru fiecare om din echipă și a devenit o experiență care a schimbat vieți și care ne-a schimbat și pe noi. De aici vine ambiția noastră și dorința de a organiza nu doar cel mai mare festival din țară, după pandemie, dar și din Europa.Ediția de anul acesta va fi cu adevărat cea mai emoționantă de până acum, cu cei mai buni DJ din lume. Am anuntat deja primul val de artisti si mai venim si cu alte suprize in curand.

 

 1. Festivalul va avea aceeașiformă? Aceeașidurată? Aceeașilocațieșiacelașinumăr de scene?

 

Untold este singurul festival mare confirmat anul acesta în România și în Europa.  Am lucrat intens încă din 2020 pentru a oferi fanilor noștri, timp de 4 zile și 4 nopți, aceeași experiență completă de festival, cu care i-am obișnuit. Nu facem nici un compromis, iar fanii festivalului vor trai acelasi experiente incredibile ca si pana acum. Festivalul va avea aceeasi durata, aceeasi locatie si acelasi numar de scene.

 

 

 1. Ați fost aproape singurii care nu s-au lăsat în contextul dat și ați făcut totul pentru ca fanii UNTOLD și NEVERSEA să se poată bucura de experiența de festival. Ce v-a motivat?

 

Cea mai mare motivație pentru noi au fost in toata aceasta perioada fanii Untold și toticei care si-au dorit să simtă magia și experiența unui festival! Oamenii sunt cea mai importantă sursă de inspirație si motivatie. Am primit in tot acest timp mesaje de la fanii Untold, mesaje de sustinere și povești despre cum festivalul le-a schimbat viața. Pentru asta, decizia de a organiza festivalul anul acesta a fost, pentru noi, singura opțiune.

 

 1. Care a fost cea mai mare provocare pentru comunicarea de festival în ultimii 2 ani?

 

Cea mai mare provocare a fost sa tinem in mintea fanilor vie atmosfera festivalului UNTOLD. A fost un an in care nu ne-am intalnit fizic dar ne-am dorit sa ii tinem aproape de noi si sa-i facem sa simta magia UNTOLD chiar daca am stat departe unii de altii. Așa au luat viața productiile transmedia, Overnight, Sparks Of Magic si DayOne-Inceputul, din dorința de a fi mai aproape de ei si de a-i tine conectati la magia UNTOLD. Ne-am concentrat in perioada pandemiei si pe nevoile societatii si am infiintat platforma UNITED, initiativa care uneste binele din Romania. Am incercat in perioada starii de urgenta si nu numai sa intindem o mana de ajutor sistemului medical din Romania. Platforma UNITED e platforma unde s-a intalnit cererea cu oferta. Zeci de companii private au ajutat, prin platforma UNITED, spitalele din Romania unde era nevoie de masti, viziere si combinezoane. UNTOLD a imprumutat o parte din logistica de festival spitalului militar care s-a construit pe un stadion din Constanta.

 

 1. Voi ați demarat o grămadă de proiecte frumoase prin care sățineți fanii festivalului aproape. Ați fost șiproducători de content șiconversation starter-i. Hai să povestim un pic despre OverNight, DayOne etc. Descrie-ne te rog, fiecare proiect și impactul pe care acestea le-au avut în rândul fanilor.

 

Show-urile noastre transmedia au fost gândite pentru a aduce toți românii și oamenii din întreaga lume mai aproape de magia Untold, iar pentru cei care erau deja familiarizați cu festivalul, să incercam sa le oferim aceeași experiență completă.

Primul proiect transmedia pus la cale de noi si difuzat de PRO TV  a fost Overnight, pe data de 1 mai 2020. Ne-am dorit să organizăm cel mai mare party de acasa, care să ofere fanilor Untold oportunitatea de a se conecta cu cei mai îndrăgiți DJ ai lor – și am reușit. Overnight a fost un succes neașteptat și mărturisesc că a fost un moment incredibil de frumos pentru noi, organizatorii. În timp real, au participat peste 1 milion de oameni din întreaga lume, oameni care au intrat live la set-urile speciale pregătite de Dimitri Vegas, LostFrequencies, Spike, Grasu XXL, Inna, Manuel Riva și mulți alții.

Odată cu succesul Overnight, am știut că trebuie sa marcam cumva cele 4 zile in care ar fi trebui sa se desfasoarefestivalul Untoldin 2020. Așa a luat viață Untold – Sparks of Magic, ediția digitală a festivalului, din perioada 30 iulie – 2 august 2020. Am reușit, în 4 zile, să creăm o energie unică alături de peste 780.000 de români care au participat la difuzarea, în exclusivitate, a înregistrărilor celor mai spectaculoase momente din edițiile Untold 2015-2019. Au fost 4 nopți magice, în care fanii Untold au putut să simtă, din propria sufragerie, energia set-urilor de pe mainstage-ulUntold, cum a fost set-ul lui Armin van Buuren creat special pentru aniversarea de 5 ani a festivalului sau show-ul lui Kygo din 2018. În toate cele 4 nopți, Pro Tv a fost lider de audiență în timpul difuzării ediției Sparks of Magic – Untold, iar postările din social media de pe pagina festivalului din timpul zilelor dedicate, au avut un reach de peste 5 milioane.

Am vrut să marcăm si Revelionul. Era momentul in care a inceput sa se vadaluminita de la capatul tunelului si ne-am dorit sa dam incredere si speranta oamenilor ca totul va fi bine. Dayone – Începutul sau Revelionul UNTOLD la Pro Tv a fost cea de-a treia productietransmedia care a avut un mare succes. Artisti romani ca si, INNA, Smiley, Grasu XXL, Irina Rimes, Horia Brenciu si Pavel Bartos au adus bucurie in casele oamenilor in noaptea dintre ani. A fost o noapte cu adevărat magică alături de David Guetta, live din Paris. Show-ul a fost difuzat in premiera in Europa de Pro Tv. La miezul noptiiintreaga tara a putut urmari la PRO TV un spectacol impresionant de artificii transmis în direct de pe Cluj Arena.

 

 1. În tot acest timp, ați fost link-ul dintre fanii români șiartiștiiinternaționali pe care îiaduceți la UNTOLD. Iar tu ești omul de legăturăși cea mai apropiată de comunicarea cu artiștii. Ei bine, cât de dor de noi le e și lor?

 

Sunt nerbadatori sa ajunga pe mainstage-ul UNTOLD sa se intalneasca cu fanii si cu energia lor pe care, multi spun, ca nu au mai intalnit-o nicaieri in lume.  Mulți artiști au declarat de atatea ori, public, că Untold este unul dintre cele mai tari festivaluri din lume și că sunt foarte impresionați de fanii festivalului și de energia lor aparte. Martin Garrix, pe care l-am confirmat și la ediția de anul acesta, a pus UNTOLD, intr-un interviu, in top 3 festivaluri preferate in lume, iar Will.I.am de la Black EyedPeas a declarat că Untold, pe lângă faptul că este unul dintre cele mai bune festivaluri din lume, are și o energie incredibila.

 

 1. Sunteți unul dintre festivalurile care mizează mult și pe componentele de CSR. BloodNetwork, Bac de 10 etc. Sunt campanii de tradiție pentru UNTOLD. Ce surprize ne mai pregătițiîn aceastădirecție?

Ne-am propus și anul acesta să continuăm una din campaniile pe care le-am susținut și promovat cu drag încă de la prima ediție – campania “Bac de 10”.  Toți cei care au luat 10 la examenul de Bacalaureat vor primi acces gratuit la festival.

O altă campanie de referință pentru festivalul Untold este campaniaBloodNetwork. În cadrul campaniei ne-am propus să promovăm donarea de sânge; este deja o tradiție la noi. În fiecare an extindem numărul de orașe unde cei care vor să doneze pot veni să doneze la centrele noastre mobile, sau la centrele fixe.

 

 1. Din punct de vedere personal, ce ți-a lipsit cel mai mult în acest timp în care ați fost departe de fanii UNTOLD?

 

Fanii si energia lor, adrenalina celor 4 zile de festival si emotiilefiecarui coleg.

 

 1. Ești una dintre puținele femei din industria de evenimente de la noi care “rezistăși rezistă”. Care sunt principalele 3 calități pe care trebuie să le aibă o femeie care-și dorește să activeze în industria de evenimente din România, în opinia ta?

 

Pasiune, ambiție, incredere, rabdare și curaj…și devii de Titanium, după cum spune și David Guetta. (râzând) Sunt mai mult de 3..sorry. 🙂

 

 1. Există un profil al festivalierului care merge la UNTOLD. Dacă ar fi săîl descrii în 2021 într-un cuvânt, care ar fi acela?

 

Nerabdator sa ajunga in fata scenelor alaturi de prieteni. Acesta este profilul festivalierului in 2021.

 

 1. Care crezi că va fi cel mai mare highlight al lui UNTOLD în 2021?

 

Pentru echipa noastră, pentru festival, și cu atât mai mult pentru mine, fanii Untold vor fi, de departe, cel mai mare highlight al festivalului de anul acesta! Ei sunt cei care ne-au susținut tot parcursul, de la prima ediție în 2015, până în prezent, în fiecare an, fie de la Cluj Arena, fie de acasă. Pentru noi, sunt cel mai tare public pe care un festival il poate avea, iar pentru asta le mulțumim!

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts