EXCLUSIV: De ce s-a apucat MOGA de cantat?! - Oana Tache

EXCLUSIV: De ce s-a apucat MOGA de cantat?!

moga  Cine nu-l stie inseamna ca nu traieste pe planeta Pamant! Cine-l stie recunoaste ca e cel mai tare compozitor roman mainstream! El stie si cum se plateste “chiria dintr-o melodie” dar si ce inseamna sa-ti cumpere muzica artistii din America! De ce s-a apucat de cantat? Am aflat!

Marius Moga e mai mult decat baiatul din Alba iulia care a pus industria muzicala romaneasca pe note. Mai mult decat ala care i-a lansat pe Simplu, Smiley, Cream, Cerebel, Akcent, Morandi etc. E omul sincer si cald, pasionat si ambitios, sigur si dedicat, faimos dar modest care de peste 20 de ani face muzica pe care noi dansam, ne distram, visam, iubim.

moga 3

Nu scriu postul asta ca sa aduc osanale unui prieten drag, ci pentru ca vreau sa intelegeti mai bine cine e Moga.

Cu Moga am inceput sa lucrez anul asta cand m-a cerut ca MC la Alba Fest. Stia el de ce…J Desi, nu interactionasem niciodata atat de mult pana atunci, Marius a dat dovada de normalitate. Spun asta pentru ca stiu ca sunt multe povesti urbane despre orgoliul lui, aroganta si cate alte prostii de atribute care sunt puse ca eticheta oamenilor care urca tot mai sus pe barba lor.

Am iesit sa ne brainstormam – el, echipa lui, Cabral si eu – la un pahar de fresh si atunci am inteles cine e Moga! Noi am aterizat la studio ca sa vorbim despre festival, el alergase de la Maruta unde cantase prima oara primul lui single! Era emotionat ca un copil in ziua de Craciun- dupa 14 ani de muzica facuta cu si pentru altii, Moga lansase prima lui piesa. Breakthrough pe barba lui!

moga (2)

V-am mai zis, nu ca suntem prieteni, dar Moga e intr-adevar un mare artist- in 15 minute nu numai ca ne-a explicat conceptul Alba Fest, dar ne-a aratat cum arata sufletul lui sub emotia momentului: e un visator care crede in ingeri si in bunavointa oamenilor, in prietenia sincera si dezinteresata, in povestile DeMoga si in positivism si creativitate infinita.

Apoi, i-am propus eu sa facem Ziua Moga la MTV. Daca nici Moga nu merita o zi a lui la MTV, nu stiu cine altcineva ar putea sa-i ia locul. Ca un mic secret, va zic sincer, ca la fiecare interventie a topului prezentat de el si-a carat singur recuzita si a improvizat fara probleme.

Acum, lucram impreuna la Vocea Romaniei si pentru ca mie mi-a dat primul interviu ca artist, nu compozitor, tot mie mi-a explicat cum se face ca s-a hotarat sa lanseze “Pe Barba Mea”:

“E mai mult vorba de mesaj si imi doresc sa lansez mesaje care sa reprezinte ce am devenit. De la pustiul din Alba Iulia si ceea ce sunt azi. E o transformare care la un moment dat e usor de pus in versuri si in muzica. Pentru ca devii mai constient. Am facut o gramada de piese, unele sezoniere altele respectabile. Sunt un musician in mare parte autodidact, iar daca oamenii au apreciat ce am facut au urcat piesele respective in topuri… Mai departe o sa continui sa compun atata timp cat am echipa in spate.”