EXCLUSIV: Interviu cu Irina Voinea, de la Londra la... Smiley - Oana Tache

EXCLUSIV: Interviu cu Irina Voinea, de la Londra la… Smiley

Irina Voinea …Toata un zambet si good vibe. Irina Voinea…Designerul care a indraznit intr-o lume de femei sa creeze numai pentru barbati. Irina Voinea…Cea care a studiat afara si s-a intors acasa sa ii imbrace pe Pavel, Smiley si Moisescu. Irina Voinea…Prietena mea care a acceptat un INTERVIU EXCLUSIV pe www.oanatache.ro. 🙂

Oana: Irina, spune-mi despre IVY. Ce te-a inspirat?

Irina Voinea: IVY pt mine este alter-ego. Cum toti artistii au ‘personalitatea’ de scena si omul propriu-zis care sta la baza, asa este si IVY pt mine – modul in care ma exprim cu libertate prin ceea ce creez.

Cred ca noi oamenii tindem sa judecam, sa comparam.. sa analizam intotdeauna propria persoana in relatie cu ceva exterior noua. Pt artisti, ceea ce fac ei – noi – este de cele mai multe ori in relatie cu propria persoana, cu propriile trairi, emotii, stari; si chiar daca acestea sunt generate de ceva exterior noua, ele se rezuma strict la noi si la cum intelegem noi ceea ce traim.

 Oana: De ce IVY?

Irina Voinea: Numele de ‘IVY’ a fost ideea lui Anthony Thornley, un designer grafic din Londra cu care am fost la aceeasi facultate si vine de la initialele numelui meu spuse in engleza – I V; citit este exact ca ‘IVY’. Mi-a placut simetria vizuala dar si ideea de ‘iedera’ (tradus ivy) care creste si acopera tot ce intalneste in cale.

Oana: De ce esti cea mai mandra in colectia asta?

Irina Voinea: :))))) Asa, ca am reusit! :)))))

Acum, lasand gluma la o parte, dupa aproape 5 ani de creatii custom-made, imi era dor sa lansez ceva ce ma reprezinta 100%. Imi place sa lucrez cu clienti one on one, sa ajung sa ii cunosc si sa le creez haine personalizate, gandite conform unicitatii fiecaruia, insa colectia este unicitatea mea ca designer si motivul pt care toti ceilalti poarta creatiile mele. Candva m-a intrebat un prieten – ce te face pe tine unica? de ce ar purta creatiile tale cineva si nu s-ar duce la orice alt designer? ce te diferentiaza pe tine de restul?. Multe intrebari 🙂 Insa raspunsurile m-au facut sa imi dau seama ca imi doresc sa lansez colectii. Iar INTRO este o noua etapa pt mine, este un nou inceput in conceptul brand-ului. Este primul pas in tot ceea ce urmeaza si pt asta nu am cum sa nu fiu mandra de punctul in care am ajuns!

Oana: De ce o colectie pt barbati exclusiv?

Irina Voinea: Inca de la facultate m-am specializat pe Menswear – a venit destul de natural, la indemnul unui profesor. Si am simtit din prima ca mi se potriveste manusa.. poate si pt ca am o latura masculina destul de dezvoltata. Si daca toti designerii buni de femei sunt barbati, cine altcineva ar putea sa puna in evidenta un barbat daca nu o femeie?!

Oana: Unde gasim colectia?

Irina Voinea: In momentul de fata, colectia se gaseste exclusiv la mine la showroom – se pot face programari si pe www.irinavoinea.com. Iar pt primavara aceasta pregatim ceva interesant in sensul asta 🙂

Oana: Chiar daca e o colectie men only- cum descrii femeia moderna?

Irina Voinea: Sa stii ca multi au descris hainele create de mine ca fiind unisex..eu personal port haine barbatesti! Cred ca, asa cum este pt mine INTRO inceputul unei noi etape, atat pt femei cat si pt barbati, odata cu era moderna, a inceput o noua etapa. Pt ca venim dintr-o lunga istorie in care aceste ‘roluri’ au fost oarecum impuse din punct de vedere social, acum avem ocazia si responsabilitatea sa dezvoltam mai departe caracteristicile acestor ‘roluri’ (care par de multe ori ca se inverseaza?!?!) – cine e barbatul modern? cine e femeia moderna? Femeia moderna este o personalitate puternica, independenta, stapana pe sine. Insa e o linie fina pe care nu trebuie sa o depasim – nu trebuie sa ajungem in stadiul in care intimidam barbatii sau uitam de propria feminitate.. care implica sensibilitate, delicatete. In toata lupta asta pt independenta si dezvoltare, pt recunoastere, sa nu uitam sa fim femei! Sa nu uitam ca e la fel de ok sa avem si zile mai putin placute, ca e ok sa fim vulnerabile. E o discutie destul de lunga pe tema asta.. Dar ca sa trag o concluzie de baza, as spune ca femeia moderna este echilibrul perfect dintre fermitate si blandete, dintre frumusete si inteligenta, dintre eleganta si tact.

Photos: The Storyalist

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts