FILM: Despre CIVIL WAR II - Oana Tache

FILM: Despre CIVIL WAR II

Am ajuns in era in care intai apare filmul si-apoi se lanseaza cartea…Nu se mai fac filme dupa povesti frumoase, se scot filme pentru a sustine strategia de marketing a lansarilor de carti.

De notat in carnetelul schimbarilor de val din industrie…

Asa cum ar trebui sa notam si faptul ca Marvel se pregateste sa lanseze in iunie un nou comic book crossover story in care de data asta- Captain America se ia la tranta cu Iron Man.

Cu alte cuvinte, se amesteca si povestile astea – asa cum Batman si Superman au fost pusi fata in fata acum nu mai bine de 2 luni. 

“Civil War II” a avut avanpremiera la Bucuresti si am fost acolo, in sala de cinema 3D IMAX. Mai mult pt Robert Downey Jr., recunosc! 🙂

Nu vreau sa fiu spoiler dar, tre’ sa va povestesc cum am ajuns sa traiesc un soi de epifanie dupa ce am iesit din sala de cinema…

Iron Man, mai in varsta si mai aplecat pe constiinta-i deja ingreunata de trecut vrea sa politizeze supereroii Razbunatori. Pe de alta parte, mai tanarul si curajosul Captain America vrea libertatea de a face dreptate si nu de a i se dicta ce se considera ca e corect…Si uite-asa, se-ajunge la…conflictul dintre generatii. 

Si da-i cu pumni, da-i cu picioare si intariri de toate felurile si sub toate formele posibile…Ba chiar si cu un Spiderman puber care abia-si descoperise puterile, dar prezenta potential – pe care Iron Man il antureaza repede in gasca lui.

unnamed (1)

 

E ca in corporatie: cei care ajung manageri ii cresc pe subalternii directi pana la nivelul la care acestia din urma sa poata livra 100% pentru companie. Dar cand se ajunge in punctul in care middle management-ul are idei sau vrea sa creasca mai mult– managementul ii re-aseaza frumos la locul lor. Si tot management-ul bine insurubat in scaunul lui – se uita repede in alte parti dupa newcomer-i ascultatori care sa-I inconjoare.

Asta am inteles eu din CIVIL WAR II – ca e despre cum nu mai facem switch-ul de generatii in mod direct pentru ca ne e frica de aia pe care i-am crescut si de opiniile lor diferite de ale noastre.

Incheiem intr-o nota pozitiva si fara orgoliile lui Iron Man – exact asa cum se incheie si filmul! Pe prietenie si biletele parfumate! Ca doar suntem SUPER EROI! 🙂

Multumesc pentru invitatia la film RannEvents, Forum Film Romania si Cinema City.     

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts