Ibiza fara SPACE - Oana Tache

Ibiza fara SPACE

ibiza fara space

Schimbare. Totul se schimba. Totul se reinventeaza. Totul se remixeaza. Chiar si la Ibiza.

SPACE, AMNESIA, PRIVILEGE, EDEN, PACHA, DC10 …Si mai apoi USHUAIA.

In 2008, pentru mine lumea noua era Ibiza. Si Ibiza a ramas asa cum o stiam eu pana acum 12 luni, cand SOC! aflam ca cel mai de traditie club de pe insula care “nu doarme niciodata” – SPACE se inchide.

In octombrie 2016, legendarul superclub, aceasta Mecca dance cunoscuta si recunoscuta la nivel international, care a inventat concepte ca Matinee, La Troya etc etc. si-a inchis oficial portile si a lasat un mare gol pe piata de DJ-ing, promoteri si clubberi.

Ca urmare, Pacha’s Destino, Lio si Heart Ibiza au inceput sa atraga atentia si sa devina incet-incet cele mai trendy locatii pentru evenimente private.

Intr-o lume in care unul dintre marii jucatori de pe piata a disparut, Privilege  a anuntat cel mai bun sezon al clubului din ultimii 10 ani. Cu legendarul Carl Cox la platane si o suita interesanta de rezidenti sub conceptul Resistance: Sasha, Digweed, Dubfire, Paco Osuna, Guy Gerber si duo-ul Afterlife care sa tina in spate line-up-ul saptamanal, Privilege nu prea are cum sa dea gres.

Pacha si Amnesia au mers pe retetele cunoscute de public pentru a mentine linia pe piata de consumatori.

Ca highlights, Pacha CLUB lansat in 1973 – a marsat in 2017 pe Maceo Plex, Solomun & friends (si aici intra Sven Vath, Dj Hell, Damian Lazarus), englezul Labyrinth, Future Disco (aka Sean Brosnan)  si pe parte de comert – Martin Solveig.

Si Amnesia merge la sigur anul asta pe parte de concept (CREAM/ FOAM/ MUSIC ON) si line-ups. In al 40-lea an de rezistenta pe insula alba, Pacha i-a reprimit cu bratele deschise pe Marco Carola, gasca Cocoon si comerciala Paris Hilton. Dar i-a instalat si pe Gorgon City si Elrow ca rezidenti pentru un vide nou.

DC10-ul continua sa fie locatia perfecta pentru a termina saptamana sau pentru a incepe una noua, asa cum a sunat de la bun inceput sloganul clubului care s-a lansat in proximitatea aeroportului din Ibiza si care initial era cel mai izolat de toata nebunia din centrul insulei. DC10 continua traditia si merge pe cartea jokerului Circoloco si aduce in fata publicului care gusta minimalul si tribal Allen alien, Black Madonna, Dan Ghenacia & many more.

La Eden cred ca “Taste The Punch” este cea mai relevanta petrecere a sezonului si asta pentru ca numara nume ca Faithless (fara Maxi Jazz, doar DJ Set), Mark Knight, Laidback Luke, Icarus, in timp ce  Audio Rehab semneaza rezidenta de miercuri seara.

Ushuaia a capatat, in schimb si mai mult teren pe insula, a riscat, s-a extins, a fost pe faza si a instalat petrecerile Hi Ibiza in fosta locatie Space.  Cu un playlist care combina numele underground cu electro piupiul comercial – la pupitru s-au adunat nume ca Armin van Buuren, milionarul Martin Garrix, Hardwell, Steve Angello, Black Coffee, Diego Miranda si prima rezidenta oficiala a lui Eric Prydz in Ibiza. Ba chiar au plusat pe parte de EDM (de parca nu ar fi fost suficient) si i-au instalat la pupitru si pe David Guetta si fratii Tomorrowland aka Dimitri Vegas & Like Mike.

Citeste si povestea care m-a dus pe insula care nu doarme niciodata.

  1. IBIZA. SPACE nu mai e…Suntem mai consumeristi decat am fost vreodata si parca singura sansa de supravietuire e insasi schimbarea. Te adaptezi, bine. Nu te adaptezi, ramai in urma. Certitudinea e ca o noua generatie dicteaza trend-urile si ca multe din ceea ce noi consideram “valori traditionale” in lumea noua nu mai exista.

Si totusi, cu sau fara Space, cu un val mic (demn de Mediterana) de newcomer-I, cand vine vorba de trendsetter-i si de oameni de asezat frumos la pupitru – culmea e ca numele sunt aceleasi. Si ca sezonul de party ramane deschis pana in octombrie!

 

 

 

 

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts