INTERVIU EXCLUSIV: Cristina Iacob, dincolo de ecranul din sala de cinema! - Oana Tache

INTERVIU EXCLUSIV: Cristina Iacob, dincolo de ecranul din sala de cinema!

Daca ar fi sa ma intrebi cu cine as asocia in 2016, cinematografia romaneasca – as spune Cristina Iacob. NU pentru ca e femeie, nu pentru ca a dat peste cap toate asteptarile cu noua pelicula, nu pentru ca e frumoasa. Ci pentru simplul fapt ca face film romanesc targetat in zona young, pentru ca si-a propus sa creasca o noua generatie de cinefili si sa vorbeasca pe limba celor ce trebuie educati sa iubeasca filmul; pentru ca a identificat rapid layer-ele de comunicare ale generatiei tinere si valorile lor si a ales sa le spuna povestea prieteniei dintre spectator si actori in a happy way (asa cum e definita prietenia) in sala de cinema. Cum e Cristina Iacob dincolo de ecran? Afli ACUM dintr-un INTERVIU EXCLUSIV. 

Vezi AICI: iVLOG de la lansarea #selfie69 la CINEMA! 

Oana: Toata lumea s-a inghesuit sa vada #selfie69 la cinema. 🙂 Cum ai descrie filmul in 3 cuvinte din perspectiva ta, a regizorului?

 

Cristina: Prietenie cu toate riscurile.

 

Oana: Ce inseamna sa fii regizor in 2016?

 

Cristina: E puțin mai ușor să ajungi mediocru astăzi decât acum 50 de ani. Având la îndemână toată tehnologia modernă, lucrul acesta ne face mai leneși. Fiind astăzi mult mai ușor să faci filme, e mai ușor să și greșești. Acum 50-30-20 de ani era o anumită magie să faci film. Regizorul punea un mare preț pe lucrul cu actorul. Vezi, de exemplu,marele regizor Elia Kazan cuViva Zapata!, în care Marlon Brando face un rol de excepție alături de Anthony Quinn. Un film dificil, făcut cu o rigoare ce astăzi rar o regăsesc.

 

Oana: Care a fost primul tau job (daca a mai existat ceva inainte)?

 

Cristina: Au existat câteva joburi înainte, da. Prima dată am făcut bani la școală, vânzând semne de carte personalizate cu teoremele sau poeziile pe care le aveam de învățat. După, tot la școală, cu clame de păr pe care le cumpăram vrac și le vindeam la bucată. Dar primul job a fost ca model. După care, reporter. 

 

Oana: Care crezi ca sunt TOP 3 calități pe care trebuie sa le aiba un actor in 2016?

 

Cristina: Conștiință de sine, disciplină, nebunie.

Oana: Cum si cand s-a dezvoltat ZAZU FILM?

 

Cristina: In 2010, cand eram in anul al doilea de facultate, si mi-am zis ca trebuie sa-mi fac firma mea de productie de film. 

 

Oana: Cum arata o zi din viata ta, pe platourile de filmare?

 

Cristina: De multe ori am spus ca cel mai mult imi place la filmare. Asta pentru ca atunci este momentul sa fii cel mai creativ. La filmare se vine cu lectiile facute, sa poti lasa imprevizibilul sa lucreze in favoarea ta. Asa apar momentele geniale.

Cumva, fiecare zi este putin altfel, pentru ca filmezi alte secvente, in alte locatii, te trezesti de multe ori la ore diferite. Nu ai timp sa te plictisesti. 

 

Oana: Cu ce personaj din #selfie69 crezi ca te identifici cel mai bine?

 

Acum cu niciunul, dar cand eram adolescenta, cu Yasmine.

Vezi AICI: Cine a castigat biletele la CINEMA la #selfie69! 

Oana: Care e actorul tau preferat? Dar actrita? (romani sau internationali)

 

Cristina: Romani: Olimpia Melinte si Vlad Logigan. Internationali: Meryl Streep si Javier Bardem.

 

Oana: Ce face o femeie frumoasa si ocupata ca tine in timpul liber? Care-i ultima vacanta in care ai fost?

Cristina: Nu am fost intr-o vacanta de mai bine de patru ani. Visez de multa vreme la una. Putinul timpliber pe care l-am avut in ultimii ani mi l-am ocupat cu a fi femeie si frumoasa. Iar o femeie e frumoasa atunci cand iubeste. 

 

photo credit:  Ionut Staicu

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts