INTERVIU EXCLUSIV cu omul din spatele festivalului AWAKE - Oana Tache

INTERVIU EXCLUSIV cu omul din spatele festivalului AWAKE

Ar trebui sa se scrie o carte despre el. “Artistii lui Guido” ar trebui sa fie titlul cartii. Nu de alta, dar Guido Janssens e “vinovat” de o gramada de evenimente, festivaluri si concerte. Dupa ce i-a manager-iat pe TECHNOTRONICS si a lucrat pentru EMI, Guido a lasat tara natala, Belgia si a venit sa faca “revolutie”  De la B’estFest. Alaturi de Laura Coroianu, a adus in Romania Shakira,Iron Maiden, Madonna, Santana, The Killers, Moby, Alice Cooper, Deep Purple, Red Hot Chilli Peppers, Mark Knopfler, Roger Waters (The Wall), Sting, Kylie Minogue, Nelly Furtado, Pink, Joe Cocker, Ricky Martin, Lady Gaga. In 2019, Tom Jones, Lenny Karaviz si Metallica au fost adusi tot de ei, Emagic. Din 2017, Emagic a creat AWAKE, festivalul boutique în inima Transilvaniei, la Castelul Teleki (Gornesti). Am stat de vorba cu Guido despre ce ne va tine treji la AWAKE anul asta si iata ce am aflat!

Guido Janssens Oana Tache

  1. Cati vizitatori sunt asteptati anul acesta la festival?

Anual, intre 32.000 si 38.000 de oameni se aduna la Teleki.

  1. Care e artistul pentru care romanii si strainii se calca in picioare anul asta, din punctual tau de vedere?

Awake nu este un ‘artist driven’ festival. Oamenii nu vin la Awake pentru un anume artist. Vin sa experimenteze, sa descopere si sa asculte artisti noi. Cu toate astea, faptul ca anul asta activistii rusi de la PUSSY RIOT vin in Romania este o PREMIERA si atrage cu siguranta, atentia media.

  1. Care sunt cele mai ciudate cerinte ale artistilor in 2019?

Sunt ARTISTI, deci nimic nu poate fi considerat “ciudat”. 🙂

  1. Din punct de vedere organizare, care e cea mai mare surpriza pe care o pregatiti?

Sunt mai multe lucruri interesate. La Awake, incercam mereu sa cream, inovam, surprindem. Am anuntat deja Awake Voters Bar (un concept unic la nivel international, daca nu ma insel), locul in care cei care au votat la Alegerile Europarlamentare pot consuma la preturi reduse pe baza buletinului cu stampila de vot.

Un alt concept nou si unic este Awake Energizing Party bus. Practic oamenii sunt adusi la festival cu autobuzul pe care noi il punem la dispozitie. Si care te duce si inapoi acasa, dupa eveniment. Fiecare autobuz are un dj la bord, asa ca nu numai ca vei calatori “green” pana la festival, dar veti incepe experienta AWAKE inainte de deschiderea portilor.

Si binentels, ar mai fi experienta Awake F1RST – anul asta ii aducem un tribute lui Keith Flint de la Prodigy.

  1. Care e the “best part of the job” din punctul tau de vedere?

Fara indoiala, zambetele de pe fetele oamenilor atunci cand se distreaza la tine la festival!

  1. Cum ai descrie “nopti albe la festival” din perspective ta? Cat ai stat cel mai mult nedormit/a la festival?

Dupa cum ii spune si numele, la noi la festival esti treaz. 🙂 Timpul nu este un factor relevant atunci cand te distrezi si pierzi notiunea timpului. Sunt multe nopti albe si foarte multe rasarituri pe care le prinzi la rand. Cu toate astea, nu numar orele pe care apuc sa le dorm. Sunt mai degraba uimit de cat de repede trece timpul si cum intr-o clipita se termina inca o editie.

  1. Descrie atmosfera din culise a festivalului intr-un singur hashtag: 

#stayawake

 

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts

1 comment