Interviu cu Jiji Lazar. Despre FUNK ROCK HOTEL, marketing, artisti si altele... - Oana Tache

Interviu cu Jiji Lazar. Despre FUNK ROCK HOTEL, marketing, artisti si altele…

Va invit sa ne cazam la Funk Rock Hotel. 🙂 Un concept crescut de la 0 de colegul si prietenul Jiji Lazar (da, bai, a dat Jiji interviu:)). Cu muzica buna si lume care stie ce asculta. Mai multe nu spun, dar spune Jiji intr-un interviu exclusiv pentru www.oanatache.ro.

Oana: De ce FUNK ROCK HOTEL? De unde numele?
Jiji: Buna. in 2008 pe vremea cand eram  tur manager de trupe (OCS, ZOB, LES ELEPHANTS BIZARRES, PISTOL CU CAPSE, THE SPEAKERS, TRUPA VECHE…) am zis sa fac o noapte plina de muzica LIVE cu cele mai bune trupe romanesti. Iar numele l-am ales cu Dan Amariei cand veneam dintr-un turneu. Am zis sa fie ceva funky, ceva rock si ceva care sa iti dea siguranta, iar noi umbland 70% din an prin hoteluri, l-am numit FUNK ROCK HOTEL.

Povestea lui e una frumoasa ca toate povestile muncite. Prima editie a fost un fiasco, imi aduc aminte ca am imprumutat bani de la patronii clubului Expirat, ca sa imi platesc trupele. Ea a avut loc in 2008 in club Fabrica(poti vedea toate afisele pe pagina de fb funkrockfestival).

Oana: Cat de greu e sa construiesti un festival brand identity in 2017? 
Jiji: Asadar, din 2008, m-am luptat non stop cu ideea de a implementa o noapte de live in harta orasului.
Au fost apoi editii la Silver Church, la Martin, Fabrica, Fratelli Bucuresti, COLECTIV dupa care in 2017 in primavara am ridicat stacheta si am mers la Arenele Romane. Unde, neasteptat am avut succes!
Asta mi-a dat curaj, sa merg mai departe si acum sa avem cea mare edtie de pana acum in septembrie pe 7 la ROMEXPO.

Oana: Cum a evoluat in cifre publicul FRH de la o editie la alta? 
Jiji: La prima editie, am avut undeva la 250 de oameni, apoi la Silver Church, a inceput lumea sa simta gustul. Deja devenise un trend sa mergi la FRH si sa asculti trupe noi romanesti, asezonate cu trupe din Cehia si UK (REPUBLICA).
La Arene in primavara, am avut full house, undeva la 1500-1600 de persoane. La aceasta editie din cadrul Bucharest Street Food Festival, estimam undeva la 2-3.000 de persoane! Sper sa nu ma insel, iar publicul sa ne fie aproape.

FUNK ROCK HOTEL

Oana: Rockeri, Rapperi, Alternativi, Funkeri – daca ar fi sa descrii festivalulintr-un singur cuvant, care ar fi ala? Ce hashtag i se potrivestelui FRH? 
Jiji: Imi este greu intr-un cuvant, da-mi voie in trei. :))))
Consuma muzica romaneasca!

Oana: Care sunt canalele de comunicarepe care le iei in calcul in strategia de marketing? Ati investit in zona de net  mai mult anul asta decat in trecut? 
Jiji: Ne bazam cel mai mult pe net, radio si reclama de pe ecranele de la metrou, deoarece publicul nostru urban, trece zilnic pe acolo. Da, investim sume mari in reclamele de pe fb si instagram.

Oana: Pe nisa voastra exista  animozitatii ntre organizatorii de evenimente de gen? 
Jiji: Or exista, nu stiu. Eu sunt o persoana foarte dedicata muncii mele si nu am timp de asa ceva.
Pur si simplu, nu am timp de barfe. Le mai aflu cand merg eu la alte festuri din tara. Nevermind!
Trebuie sa existe respect in aceasta lume, ca si asa suntem o mana care incercam sa crestem un concert sanatos sau festival cum e afara, dar din pacate primaria cu Tovarasa Gabriela in frunte, ne cam omoara, facand tot soiul de concerte free, iar publicul se obisnuieste cu mokaiala.

Oana: Care sunt headliner-ii de anul asta si de ce aceste alegeri? 
Jiji: Subcarpati. Ei sunt! Am facut aceste alegeri cu 4G, noul proiect a lui Macanache, deoarece cred in forta lui si daruinta pe care o arata in concerte. Cred ca sunt Extraterestru, vin a 2 a oara consecutiv la noi, pentru ca au feeling deoasebit vis a vis de muzica noua si public. Cu Les Elephants Bizarres, am zis sa rup putin zona de hip hop-electro si sa aducem si chitari. Iar pe TKE, l-am descoperit vara asta pe net, si am intrebat publicul, daca si-l doresc. A luat bac-ul din prima cu 10:))))))))))

Va astept si pe voi la Romexpo joi pe 7 septembrie, la cea mai mare editie de pana acum, asezonata cu cele mai bune mancaruri si nu numai.
O vara minunata in continuare tuturor, fugiti la mare cat se mai poate, iar pe 7 ne adunam la FRH sa povestim.
THINK FUNK, BE ROCK!

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts