Kamala Harris, cea mai puternică femeie din lume! - Oana Tache

Kamala Harris, cea mai puternică femeie din lume!

Kamala Harris Oana Tache

E oficial! Pe 7 noiembrie 2020, cursa prezidențială din SUA a fost câștigată de Joe Biden! Trump va rămâne în istorie ca președintele STOP THE COUNT. Dar, nu despre vedeta americană bronzată care nu știe să piardă e vorba azi. Nici măcar despre bătrânelul Joe. Azi e despre Kamala Harris, femeia care inspiră și va inspira milioane (dacă nu chiar miliarde) de femei în întreaga lume!

Kamala Devi Harris devine din ianuarie 2021 (atunci când va prelua mandatul) cea mai puternică femeie din lume! Harris este prima afro-americană, asiatică-americană și prima femeie vicepreședinte din istoria Statelor Unite! WOW! Cum sună asta…Mai influentă ca Merkel, mai tare ca Hillary, mai mai mai ce vreți voi decât Theresa May! Kamala Harris, bate la fundul gol din poziția pe care o va ocupa orice figură feminină care s-a perindat vreodată la Casa Albă…Nici măcar simpatica și carismatica Michelle Obama nu are cum să concureze la capitolul popularitate cu Kamala, a doua persoană de culoare în funția de vicepreședinte, după Charles Curtis, vicepreședintele lui Herbet Hoover.

Kamala Devi Harris este născută în 64, este politician și avocată, a fost Senator din 2017 încoace și este a 49-a vicepreședintă din istoria SUA.

Harris e cu atât mai mult o poveste de succes având în vedere că e născută în Oakland, California într-o familie de imigranți. Cu o mamă de origine indiană și un tată Jamaican, Harris și-a depășit condiția absolvind ca Doctor Honoris Causa Universitatea Howard și Universitatea Californiei de Sud. A absolvit Hastings College of the Law din San Francisco și și-a început cariera în biroul procurorului din Comitatul Alameda, înainte de a fi recrutată în biroul procurorului districtual din San Francisco și mai târziu în biroul procurorului orașului San Francisco. În 2003, a fost aleasă procurer ăn San Fran și a două mandate la rând (din 2010 și 2014) procurer general al Californiei.

Ca senator a pledat pentru reforma sistemului sanitar, eliminarea canabisului din anexa I la Legea privind substanțele controlate, ajutarea imigranților fără acte pentru a obține cetățenia, legea DREAM (Development, Relief, and Education for Alien Minors Act), interzicerea armelor de asalt și reforma fiscal progresivă!

Harris și-a anunțat candidatura pentru vicepreședinție alături de candidatul Biden și a devenit prima afro-americană, prima americancă de origine asiatică și a treia femeie după Geraldine Ferraro și Sarah Palin care candidează pentru vicepreședinție din partea unui partid major. Singura MARE DIFERENȚĂ e că ea a și câștigat!

Și tot ea îl dă pe primul second gentleman din istorie. #girlpower

Și când te gândești că și noi am bifat pentru prima oară în istorie o femeie prim ministru și-ncă una primar general de capitală și ne-am prezentat cu Vio și Gabi…

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts