Lumea lu' Tache cu Marius Moga - Oana Tache

Lumea lu’ Tache cu Marius Moga

oana tache moga

E omul care a inventat artistii romani de pe MTV! Simplu, Candy, Akcent, Morandi, toti artistii de hit ai Romaniei au lucrat cu el. E printre putinii care au reusit sa “sparga” granitele si sa compuna/ produca pentru artisti internationali. E un vizionar si un trendsetter. E Marius Moga si ma bucur ca ne-a raspuns exclusiv la intrebari la Lumea lu’ Tache. Varianta full video o gasiti pe YouTube:

Oana: Cum definesti industria muzicala dupa atatia ani in care ai pus caramida dupa caramida in show-biz?

Marius: “Despre industria muzicala nu se stie mai nimic. Se vede sclipiciul din fata.Dar, e un drum. Pentru fiecare e mai greu sau mai usor in functie de ce si-a pus in cap si ce isi doreste sa faca, cu ce echipa lucreaza si cat de mult e sprijinit de echipa respectiva si…Despre drumul asta nu prea povesteste nimeni. Eu nu m-am ferit niciodata sa fac asta pentru ca nu cred in monopol. Cred ca trebuie sa fie despre creatie inainte de toate. Creators first. Asta am reusit noi sa facem la DeMoga Music si ma bucur mult cand artisti fresh ca Florian Rus, Ciprenko, Mark Azzeko, Tya, Zadi si multi altii  ajung in heavy rotation in baza muncii lor.”

Oana: Ce lipseste acum din industria muzicala romaneasca?

Marius: “Cred ca managerii in primul rand. Cred ca daca studentii din facultatile de management ar face legatura cu industria muzicala, toata lumea ar avea de castigat.  Chiar cred ca anumiti studenti de la management nu isi dau seama cati bani ar face daca s-ar orienta spre domeniul muzical. Evident, ca e mai mult un job de freelancer, ca esti propriul tau sef si clientii tai se bazeaza pe creativitatea ta si puterea ta de negociere, dar din ce am vazut in ultimul timp in piata, as zice ca asta e veriga lipsa. “

Oana:  Ai lucrat atat de mult cu straini, ce au ei fata de noi sau ce avem noi in plus fata de ei?

Marius:  “Am invatat ca exista 2 scenarii in viata asta. Unul e sa urci pe Himalaya asa cum ti-ai propus. Al doilea e sa nu uric pe Himalaya asa cum ti-ai propus. Dar si daca ai ajuns pe Himalaya si e bine si e frumos, trebuie sa urci pe Himalaya iar, ba chiar sa urci cu inca un metru in plus. Caci da, ideea e sa ajungi in gara dar dupa ce ai ajuns nu vrei sa te plimbi din gara in gara si sa faci muzica in continuare?! Ca altfel ramai intr-un punct si ramai ala care a reusit atunci. Eu cred ca daca stai pe loc e rau. Trebuie sa te misti mai departe. Cateodata ti se pare ca ai prins un trend, alteori iti permiti sa aloci timp si sa inventezi un trend. E important sa iti asumi si fail-urile. Cu cat iti asumi mai multe fail-uri dai sansa mai multora sa se exprime. Ca om de muzica care ii incurajeaza pe altii sa produca muzica, cred ca e important sa lasi si alte genuri muzicale sa iasa la lumina. Ca daca privim doar prin prisma a ceea se canta acum, lansam numai ce se canta acum…E despre creatie pana la urma. Si artistii trebuie sa creeze.

Ascultă PODCAST-ul aici

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts