Marketing-ul Digital ar trebui predat in scoli! - Oana Tache

Marketing-ul Digital ar trebui predat in scoli!

Nu conteaza daca te cheama Nita Ion, Popescu Smaranda sau Tache Vasile. Nu conteaza ca esti din Bucuresti, Constanta, Adunatii Copaceni sau Jilava. Esti un brand!

Numele-ti e brand, iar locul in care traiesti e environmentul tau- the community.

Internetul a devenit in timp aceasta carte universala in care toti ne scriem povestea, lasam o urma, fie ca vrem sau nu vrem. E suficient un tag si un check in si-ntreaga lume stie cine esti, cu cine, unde si când.

Facebookul ne-a fost atât de frumos vândut la nivel mondial încât treaba aia cu implantarea cipurilor de monitorizare ca la animale e expirata. A speriat si-asa populatia si ca investitie – imagineaza-ti peste 7 milioane de cipuri pentru peste 7 milioane de macaci care oricum posteaza sau apar pe internet. Ar fi, fara indoiala, un bad investment.

Deci, vrei nu vrei esti pe net. Si mai nasol e, ca daca nu esti-  risti sa nu te bucuri de aceleasi avantaje ca ceilalti ( informatie instant, recomandari la angajare, eficientizare prin plati si cumparaturi online etc).

Plecând de la premisa ca generatia viitoare e nativ digitala -astia mici chiar s-au nascut cu tableta-n brate- cred ca e musai ca in scoli, înca din clasele primare, sa se faca ore de marketing. Digital! 

Sa stii sa te vinzi ca un personal brand, sa stii care-ti sunt metodele de promovare, sa analizezi în ce merita sa investesti in asa fel încât “avatarul” tau sa ajunga la o masa cât mai mare de receptori. Si pe partea cealalta, sa inveti sa te protejezi. Cred ca sunt must-uri pentru generatiile urmatoare.

Da, traim deja in SECOND LIFE pe net, investim in imaginea noastra acolo – fie ca platim pentru un reach mai bun, stam ore-ntregi cu ochii-n laptop pentru a scrie povesti pe blog, stocam amintiri pe iCloud si ne intereseaza cloud computing-ul corporatist.

N-ar fi pacat sa nu dam share in asa fel incat “urmatorii la rând” sa-si însuseasca si sa eficientizeze metodele pe care noi abia le descoperim? N-ar fi frumos sa aiba toate aceste informatii din timp in asa fel incat sa apuce sa descopere si realitatea? Sa vada rasaritul si sa mearga la ski? Sa sara cu parasuta si sa alerge cu câinele in parc?