De ce MORCHEEBA nu au facut bis la Bucuresti? - Oana Tache

De ce MORCHEEBA nu au facut bis la Bucuresti?

Morcheeba la Bucuresti

Morcheeba. La Bucuresti. Invitati la un eveniment cu intrare libera pentru public, “sponsorizat” de Primaria Bucuresti.

Reactii si senzatii dupa?

Unii dau vina pe artisti, altii s-au uitat in jur si au afirmat pe proprie raspundere ca publicul “de” Bucuresti nu mai stie cu concertele, cu muzica buna, cu distractia…

Eu fac parte din categoria a doua. Aia care cred ca din pacate, prea putini romani stiu cu Morcheeba.

Intoxicati de atatea noxe la radiourile comerciale care dau Romanian popcorn engross in heavy rotation, bucurestenii parca au uitat ce inseamna un festival.

Daca la Timeshift a batut vantul, in Herastrau weekendul trecut s-a strans o adunatura pestrita, plictisita si needucata  venita la mokareala oferita de administratia publica.

Despre cat si de ce strica evenimentele astea moka, citeste si in interviul cu Jiji Lazar.

Daca nu era vorba de aia pe care i-am ascultat toata adolescenta pe MTV si care ma innebuneau cu clipuri ca Otherwise, Rome wasn’t built in a day, Be Yourself; daca nu era vorba de Skye Edwards si Morcheeba, nu ieseam din casa…

Unii zic ca a fost cam down tempo reprezentatia  englezilor, ca nu au ridicat publicul.

Eu intreb: Care public? Gramada aia de popor care ragaia a mici, urla aiurea si bruia actul artistic printr-o rumoare de neinteles?

Pai, aia nu stiu nici cand Skye a dedicat piesa “Blood Like Lemonade” tuturor celor pe care ii cheama Vlad; nici ca s-a oprit un pic din cantat sa salveze o gargarita; nici ca si-a ironizat tinuta si ochelarii comparandu-se cu Batman…

Sa nu va mire ca nu am avut parte de bis avand in vedere ca nu am dat nimic inapoi artistilor de pe scena.

Pentru lipsa de reactie a publicului bucurestean cred ca avem in fata cateva intrebari care sa ne dea un pic de gandit: Sa se fi transformat Bucurestiul oare intr-un oras de corporatisti care ca sa se distreze trebuie sa evadeze macar pana la Buftea? A murit oare definitiv  cultura muzicala internationala intoxicata de manelele locale? Bucuresti, nu stiu ce se intampla cu tine, dar…parca nu mai stii sa te distrezi sau sa apreciezi interactiunea (si-asa razleata) cu vestul…Bucuresti, unde esti?

 

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts