MTV Romania sustine vara asta proiectul HIV: IN and OUT si merge la Vama Veche! - Oana Tache

MTV Romania sustine vara asta proiectul HIV: IN and OUT si merge la Vama Veche!

In perioada 01-17 august 2016, MTV Romania ajunge în Vama Veche!

Cu ocazia proiectului – HIV: IN and OUT, organizat de Asociația Semper Musica în diferite orașe și finanțat de Fundația MTV Staying Alive din America, inițiativă care a inclus organizarea de sesiuni de educație non-formală despre infecția cu HIV adresate liceenilor din 7 orașe, au fost selectați 11 liceeni în vederea organizării de activități de prevenire HIV pe litoral cu scopul prevenirii comportamentelor cu risc si în final, reducerii numărului de noi cazuri de infecție cu HIV în rândul tinerilor.

Campania de vară de prevenire HIV – Să vorbim despre infecția cu HIV! va fi organizată anul acesta în Vama Veche, pe plaja Open Stage, și va include organizarea de scurte workshop-uri despre căile de transmitere ale infecției cu HIV sau ale altor infecții cu transmitere sexuală, pașii de urmat pentru folosirea corectă a unui prezervativ, testare pentru infecția cu HIV și tratament, organizarea de concursuri cu premii.

Bogdan M. Istrate, coordonator proiect HIV:IN&OUT, menționează:Motivul pentru care organizăm această campanie pe litoral este pentru că ne dorim să atragem atenția tinerilor asupra consecințelor sociale și medicale ale unei potențiale infecții cu HIV, mai ales în condițiile în care, unii dintre aceștia, în vacanță, sub influența alcoolului sau a drogurilor, pot lua decizii care le pot afecta sănătatea. Ceea ce este interesant este că cei care transmit mesajele campaniei sunt liceeni, de diferite vârste, care deja au beneficiat de o sesiune de prevenire HIV, iar înainte de campanie vor trece printr-o scurtă formare legată de informațiile pe care trebuie să le transmită egalilor lor. Sperăm să reușim să le atragem atenția tinerilor cu privire la acest aspect și astfel, să reducem numărul de noi cazuri cu HIV înregistrate în rândul tinerilor.”

Oana-Tache-1024x512

Oana Tache, Ambasador MTV Staying Alive: „În România, aproape jumătate din cazurile de noi infecții cu HIV sunt înregistrate în rândul tinerilor cu vârste între 15 și 29 de ani, conform Institutului Matei Balș. Este un procent mai mult decât îngrijorător care arată, din păcate, lipsa de comunicare și de informare a tinerilor. Am primit cu drag invitația Asociației Semper Musica, singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive. MTV Romania susține fiecare demers al acestora și sunt foarte bucurosi să ne implicam activ în lupta împotriva SIDA! Luptă pentru viață, învață!”

 

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts