Noutati digitale de la Parlamentul European - Oana Tache

Noutati digitale de la Parlamentul European

Oana Tache Parlamentul European

Am decis sa ma implic! Sub sloganul “Alege! Implica-te! Voteaza!” am creat o serie de vloguri care au ca scop informarea asupra importantei votului alegerilor europarlamentare  din 26 mai si am primit invitatia de a ma numara printre cei 27 de reprezentanti ai tineretului statelor membre ai Uniunii Europene. Cu ocazia asta, am participat la o prima serie de comunicare #thistimeimvoting la Bruxelles, am descoperit Parlamentul European si am aflat mai multe despre cat de bine sta pe digital Parlamentul European. Adica, care-s noile platforme digitale pe care organismul international comunica. Te invit asadar sa dai o tura de net pe:

www.what-Europe-does-for-me.eu  – noul site care-ti explica exact care sunt beneficiile ca cetatean al unui stat membru UE. Asa ca daca te-ai intrebat vreodata ce face Uniunea Europeana pentru tine, website-ul asta interactiv cu peste 1400 de articole despre regiunile continentului, integreaza toate social groups-urile europene si iti explica tot ce trebuie sa stii despre politicile europene aplicabile in tara ta.

#thistimeimvoting

Site-ul care sustine votul in randul tineretului European, thistimeimvoting.eu a fost lansata in 24 de limbi, este un user generated platform pe care peste 150.000 de voluntari din intreaga Europa si-au manifestat dorinta de a lua parte la procesul democratic dintre 23 si 26 mai – VOTUL EUROPARLAMENTAR! Totodata, este tool-ul perfect de dezbatere, conectivitate si implicare a tuturor celor care vor sa se puna la curent cu noutatile programelor europene.

www.european-elections.eu

Aici gasesti regulile de vot din fiecare tara membra, deadline-urile si alte link-uri utile ale fiecarui guvern al tarilor membre. Tot aici gasesti si un quiz care-ti testeaza cunostiintele despre EU. Daca stai bine pe cifre la rezultatul final, feel free sa dai share pe canalele tale de social media.

 

THE CITIZENS APP – Europe in the palm of your hand, wherever you are

Aplicatia asta iti aduce pe bune Europa in palma. J O sa afli instaland-o cine ce face in Uniunea Europeana, care sunt informatiile relevante pentru tine ca cetatean European si care sunt provocarile pe care Europa le intampina in present sip e care incearca sa le previna in viitor.  Citizens App te informeaza pe subiecte care te intereseaza si care este progresul acestora in zona in care te afli. Este searchable, shareable, customized si rank able. Iti arata cele mai bune rute conform aplicatiilor tale preferate maps; iti aduce content multimedia – videos, podcasts si slideshows; te ajuta sa pastrezi aceleasi setari si bookmark-uri pe toate device-urile si e disponibila in 24 de limbi, in Apple Store si Google Play, pe Android si iOS.

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts