Romania si import-exportul de talente - Oana Tache

Romania si import-exportul de talente

oana tache black eyed peas

Intr-o mare de ecouri care sustin clar si raspicat ca “ne pleaca talentele”, eu vreau sa ii contrazic pe toti! Nu pleaca nimeni nicaieri, de fapt. Ne plimbam toti! Pe planeta mama. Atat cat se poate acum. 🙂

In contextul in care pana si cei mai vehementi lideri politici mondiali actuali accepta emigrarea ca parte a globalizarii, cine suntem noi sa ne impotrivim acestui import – export de talente pe scena mondiala?! Ti se pare controversata declaratia mea?! Cu-atat mai bine. Pentru ca asta-i si scopul: sa te provoc sa iei aminte la VORBA LU’ TACHE si sa IESI DIN BULA!

IESI DIN BULA asa cum fac marii artisti care se reinventeaza constant pentru ca au gasit resursele sa isi dea refresh. Si o sa incep cu un exemplu local. E vorba de bunul meu prieten Pavel Bartos. Pavel pe care-l stii de pe scena sau de la TV, a iesit din bula si s-a transformat in regizorul care exporta masiv “ROMANIAN TRADITION” – scurtmetrajul care l-a purtat la festivaluri de film din Europa sau America. S-a dus, asadar, Pavel sa le “predea” si altora cum e cu umorul romanesc. Si nu cred ca e rau deloc.

Mai dau un exemplu de la noi. Laura Coroianu si Guido Janssens NE SCOT DIN BULA de 25 de ani incoace. Nu se poate sa fii roman get-beget si sa nu fi mers vreodata la vreun concert sau eveniment Emagic. Evident ca ne lipsesc evenimentele, dar cand se va termina nebunia cu pandemia nu ai voie sa ratezi Celine Dion la Bucuresti. “Marturisesc ca incercam de mai bine de 10 ani sa o aducem pe Celine Dion in Romania!  Ne-am bucurat enorm ca a decis sa plece in turneu mondial. Bucurestiul este unul dintre putinele orase din Europa de Est unde va canta celebra artista canadiana, asa ca asteptam multi fani din Serbia, Bulgaria, Turcia, Ucraina, Moldova si nu numai in 2021.” mi-a declarat exclusiv Laura.

Si mai dau un exemplu. Daca n-ar fi ajuns la noi, la UNTOLD, n-as fi avut ocazia sa stau de vorba cu americanii de la BLACK EYED PEAS si n-as fi aflat exclusiv de la Will.i.Am ca “radacinile sunt importante dar, la fel de important e sa ramai open minded si sa respecti cultura fiecarei natii, fiecarui individ. Asa se pastreaza echilibrul. Noi am cantat in Romania si am adus aici o parte din cultura americana dar in acelasi timp, am sarbatorit cu publicul roman Romania si suntem recunoscatori pentru experienta pe care am trait-o aici!”.

2020 ne-a sechelat deja cu pandemia si alte evenimente care ne-au dat peste cap ritmul, asa ca daca vrei sa ne intoarcem cat mai aproape de normal…Poarta masca! Pastreaza distanta! Fii responsabil!

IESI DIN BULA! Si mergi LA VOT!

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts