TOP 3 cele mai frumoase locuri din Africa de Sud! - Oana Tache

TOP 3 cele mai frumoase locuri din Africa de Sud!

A trecut ceva timp de când m-am întors si de fiecare data când ma întâlnesc cu cineva, incepe tirul de întrebări…

Cum a fost? Te-ai distrat? Ce-ai mâncat? Cum ai rezistat? Si deja clasica “Da’, ati fost in Africa, nu?”

Promit sa va mai povestesc una-alta si aici, printre picături, pentru ca odată întoarsă in spațiul nostru citadin, simt nevoia sa ma ancorez/ conectez/ readaptez la ceea ce inseamna viața noastră cea de toate zilele.

Însă, acum va propun o excursie in cele mai frumoase 3 locuri vizitate. N-aveti nevoie nici de bagaje, nici de soluții anti UV, nici de vaccinuri. Doar, cum s-ar zice OPEN YOUR MIND!

God’s Window

image

Situat pe Panorama Route, îți oferă o priveliște impresionanta.
Stâncile ajung la înălțimi de 700 m, iar altitudinea este de 1700 m.

image
God’s Window face parte din rezervația naturală Blyde River Canyon, iar cel mai apropiat oraș – multi culturalul Pilgrim’s Rest.

image

Canionul râului Blyde

image

Are o lungime de aproximativ 50 km si este al doilea din Africa si al 3-lea din lume – dupa Grand Canyon din SUA si Fish River Canyon din Namibia.

image

Canionul brăzdează stâncile care separa Munții Drakensberg de junglele din Lowveld.
E o zona in care pasionații de sport extrem pot face rafting peste cascadele din zona, printre spectaculoasele amfiteatre si maluri înverzite.

image

image

Kruger National Park

image

Este una dintre cele mai mari rezervații naturale de pe glob si adevarata poarta spre Wild life a Africii.

Parcul are o suprafață de 18.989 km². Intr-o excursie de-o zi poti vedea in intervalul 9:00 – 17:00 – zebre, lei, girafe, rinoceri, blue wilder beests, hipopotami, pasari de tot felul, antilope, elefanți.

image

Viteza maxima este de 30 de km pe ora pentru a nu perturba fauna, nu ai voie sa te oprești o data ce ai intrat pe alei, iar zborurile deasupra parcului sunt interzise. Punctele de break sunt amplasate la 20 de km distanta, sunt împrejmuite cu garduri electrificate si au zone special amenajate pentru grătar.

image

Daca vrei sa vezi grupul BIG 5 in Kruger Park poti opta pentru un safari de 2-3-4 zile, iar asta presupune sa înnoptezi intr-una din locațiile in care sunt amplasate lodge-urile.

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts