Tudor Chirila despre BETTER - primul album VAMA in engleza! - Oana Tache

Tudor Chirila despre BETTER – primul album VAMA in engleza!

Tudor Chirila imi punea la casti dand play din laptop-ul personal primele piese de pe BETTER acum 2 ani la o filmare de promo pentru Vocea Romaniei. M-a facut super curioasa pentru ca imi povestea despre un album lucrat cu un producator englez…

La putin timp dupa, tot Chirila imi spunea intr-un interviu pentru MTV ca “Memories Now” – primul extras pe single de pe albumul nou “Este o provocare.” Si ca Vama viza cu noul material o piata noua. “Speram sa fie un material cu care sa cucerim si o piata diferita de Romania sau daca vrei, adiacenta Romaniei. Poate Europa Centrala, poate un pic din vest, incercam marea cu degetul  si speram sa fim insotiti si de fanii nostri in demersul asta pentru ca nu conteaza in ce limba o spui, ci conteaza cum o spui. Versurile isi vor pastra calitatea si pe acest album.”, declara Tudor.

In primavara anului asta, ne intalneam iar in culise si aflam printre primii despre marea lansare de la Polivalenta de pe 12 octombrie, dar si ca BETTER – un disc exclusiv in engleza ridicase deja niste sprancene in randurile fanilor.

“Multa lume o ia ca pe o tradare. Nu este o tradare pentru fanii nostri. Este dorinta noastra de a canta si intr-o alta limba si este o provocare destul de interesanta. Pot sa spun ca discul are 3261 de cuvinte.:) ” , spunea Tudor foarte sigur ca e cu un pas mai aproape de visul de a duce Vama si peste hotare.

Iar noi putem spune ca munca nu a fost in zadar, chiar daca a creat controverse!

Ba chiar as putea spune pe proprie raspundere ca Tudor Chirila si VAMA devin brand de tara!

In luna octombrie VAMA va sustine un mini-turneu in Marea Britanie, unde are programate concerte in Londra (25 octombrie), Manchester (26 octombrie) si Glasgow (28 octombrie), lucru pe care nu poti sa nu il aplauzi oricat de carcotas ai fi.

Asa cum nu ai cum sa definesti altfel decat EVOLUTIE colaborarea cu James Lewis, un producator britanic tanar care a colaborat de-a lungul timpului cu artisti precum Arctic Monkeys, Rudimental, Lykke Li, Charli XCX etc si care se face responsabil de noul sound indie rock al noului material VAMA.

AAAAAAA! Si pentru ca am ascultat BETTER de la un cap la altul deja de vreo 10 ori, ma simt responsabila fata de Tudor si Carina sa spun si care e piesa mea preferata: Start a fight cu LARISA!

Ne vedem pe 12 octombrie la Polivalenta, da? Biletele le gasiti AICI!

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)

View all posts

Oana Tache

I love questions and answers, tattoos and loud music. I'm a social media addict and an adrenaline junkie. I'm your party partner and DIGITAL HOST. Are you ready for some online quality content? :)